Kütahya "İlk Dersimizi Hayme Ana'da İşliyoruz" Etkinliği

"İlk Dersimizi Hayme Ana'da İşliyoruz" Etkinliği

18.09.2017 - 13:43 | Son Güncellenme:

Kütahya'nın Domaniç ilçesinde eğitim öğretim yılının ilk dersi, Osmanlı Devleti'nin kurucusu Osman Gazi'nin babaannesi Hayme Ana'nın kabri başında yapıldı

İlk Dersimizi Hayme Anada İşliyoruz Etkinliği

KÜTAHYA (AA) - Kütahya'nın Domaniç ilçesinde ilk ders zili, "İlk Dersimizi Hayme Ana'da İşliyoruz" etkinliği için çaldı.

Haberin Devamı

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün organizasyonuyla Çarşamba köyündeki Osmanlı Devleti'nin kurucusu Osman Gazi'nin babaannesi, Ertuğrul Gazi'nin annesi "Hayme Ana"nın kabrine götürülen öğrencilere "Devlet ana" anlatıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Zengin, yaptığı konuşmada, Hayme Ana'nın Türkiye tarihi için önemli bir şahsiyet olduğunu söyledi. Dört yıldır geleneksel olarak "İlk Ders Hayme Ana" etkinliğini düzenlediklerini dile getiren Zengin, şöyle konuştu:

"Bundan yüzyıllar önce Osmanlı Devleti kurulmadan Hayme Anamız Orta Asya’dan bu tarafa otağını getirirken, Çarşamba sırtlarına otağını kurar ve oğlu Ertuğrul Gazi’ye, torunu Osman Gazi’ye, bu sırtlarda at binmeyi, kılıç kuşanmayı öğretir. 600 yıl sürecek Osmanlı Devletinin hayallerini işte burada kurdular. İstiyoruz ki sizler de bu ülkenin evlatları olarak sıralarda oturduğunuzda bu ülkenin müreffeh seviyeye gelmesi için muasır medeniyetler seviyesine gelmesi için hayallerinizi sıralarınızda kurunuz ve asla yılmayınız. Pes etmeyiniz ve sürekli çalışınız. Çünkü bu ülkenin aydınlık geleceği sizlersiniz."

Haberin Devamı

Daha sonra Çokköy Ortaokulu Sosyal Bilgiler Öğretmeni İrfan Yıldız, öğrencilere Hayme Ana'yı anlattı. Program, Kur'an-ı Kerim okunması ve İlçe Müftüsü Kemal Akpınar'ın yaptığı duanın ardından son buldu.