Ege İlk ihtisas teknokenti Dokuz Eylül’de

İlk ihtisas teknokenti Dokuz Eylül’de

22.10.2017 - 03:42 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin araştırma ve geliştirme çalışmalarına hız vermesi amacıyla kurulan ilk ihtisas teknoloji geliştirme bölgesi Dokuz Eylül Üniversitesi oldu.

İlk ihtisas teknokenti Dokuz Eylül’de

Bakanlar Kurulunun kararıyla “Dokuz Eylül Teknoloji Geliştirme Bölgesi (TGB)-2” alanı, Dokuz Eylül Sağlık İhtisas Teknoloji Geliştirme Bölgesi olarak değiştirildi, toplam 10 bin 487,21 metrekarelik alan “ihtisas TGB” olarak ilan edildi. Dokuz Eylül Sağlık İhtisas TGB alanında; tıp, hemşirelik, sağlık bilimleri fakülteleri, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu, Spor Bilimleri ve Teknolojisi Yüksekokulu, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ile Onkoloji Enstitüsü yer alıyor.

Haberin Devamı

58 firma yer alıyor

Alanda, İzmir Uluslararası Biyotıp ve Genom Enstitüsü, İzmir Sağlık Teknolojileri Geliştirici ve Hızlandırıcısı Bioİzmir ve DEÜ Araştırma Uygulama Hastanesi hizmet veriyor. TGB alanında 58 firma yer alıyor, bu firmaların 49’u ise sağlık alanlanında faaliyet gösteriyor. TGB’ler, üniversiteler, araştırma kurum ve kuruluşlarıyla üretim sektörleri arasında iş birliği sağlanarak, ülke sanayisinin uluslararası rekabet edebilir ve ihracata yönelik bir yapıya kavuşturulması amacıyla teknolojik bilgi üretilmesini, üründe ve üretim yöntemlerinde yenilik geliştirilmesini, ürün kalitesinin veya standardının yükseltilmesini amaçlıyor.