Hatay İlk Kurşun Kültür Sanat Ve Turunçgil Festivali'ne Doğru

İlk Kurşun Kültür Sanat Ve Turunçgil Festivali'ne Doğru

20.09.2018 - 13:21 | Son Güncellenme:

.

İlk Kurşun Kültür Sanat Ve Turunçgil Festivaline Doğru

HATAY (AA) - Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy, 5. Dörtyol İlk Kurşun Kültür Sanat ve Turunçgil Festivali'nin 29 Ekim-5 Kasım tarihlerinde yapılacağını belirtti.

Haberin Devamı

Dörtyol Ticaret ve Sanayi Odası konferans salonunda festival komitesi oluşturulması için geniş katılımlı bir toplantı yapıldı.

Toksoy, burada yaptığı konuşmada, geleneksel hale getirerek 5'incisini düzenleyecekleri festivalin 7 gün süreceğini kaydetti.

Dörtyol'un turunçgil üretim yelpazesini ulusal alanda tanıtmak için festivalin bir fırsat olduğunu aktaran Başkan Toksoy, "Bu yıl ilk kurşun atılışının 100'üncü yıl dönümü olması nedeniyle daha geniş ve kapsamlı bir festival organizasyonu yapacağız. İnşallah vatandaşlarımız eğlence ve kültür sanat faaliyetlerini dolu dolu yaşayacaklardır. Bu kapsamda çalışmalarımıza başladık." ifadelerini kullandı.

Dörtyol Turunçgil Üreticiler Birliği Başkanı Hacı Seçer de Dörtyol narenciyesini hak ettiği yere getirmek, pazar payını arttırmak, marka değerini yükseltmek için yapılacak bu festivale her türlü desteği verdiklerini söyledi.

Haberin Devamı

Kaymakam Murat Bulacak da çeşitli konferanslar ve yarışmaların yapılacağı festivalin geniş kitlelere yayılması için tüm kurum ve sivil toplum kuruluşlarının elini taşın altına koyması gerektiğini kaydetti.