Siyaset Erdoğan: Uçak gemimizi de yapacağız

Erdoğan: Uçak gemimizi de yapacağız

03.07.2017 - 11:52 | Son Güncellenme:

MİLGEM kapsamında üretilecek, olan İstanbul fırkateyninin ilk kaynağı Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapıldı. Üretimi tamamlanan Kınalıada Korveti ise Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın komutu ile denize indirildi. Törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şayet 15 yıldır, bu yöntemi takip etmiyor olsaydık, bugün ülkemize uygulanan örtülü ambargolar sebebiyle terörle mücadelemizi de yürütemez hale gelirdik"dedi. Uçak gemisi müjdesi de veren Erdoğan, " Ülkemiz bir savaş gemisi tasarlayan ve inşa eden 10 ülke arasındadır. Biz uçak gemimizi de yapacağız. Bunda da kararlıyız. Hiçbir endişe taşımıyorum" diye konuştu.

Erdoğan: Uçak gemimizi de yapacağız

İstanbul Tersanesi Komutanlığı'nda gerçekleştirilen törenle Kınalıada Korveti denize indirilirken, ilm milli fırkateyn olan İstanbul fırkateyninin inşası için ise ilk kaynak vuruldu. Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı. Törende konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bu gemin ile denizlerdeki gücümüz daha da artacak" dedi. Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle: Zaman zaman girişimcilerimizin, azmini, şevkini, cesaretini kıran kimi umursamazlıktan, kimi rekabette taraf tutmaktan kaynaklanan ama kimi de buram buram art niyet kokan olumsuzlukların haberlerini alıyorum. Sebebi ne olursa olsun, Türkiye'nin savunma sanayindeki atılımlarını önlemeye yönelik atılan adımlara da müsamaha göstermemiz kesinlikle söz konusu olamaz. Böyle bir tavır içine girenler karşılarında bizzat bizi bulurlar. Ülkemiz ve milletimiz için çalışan, bu arada elbette kendisi de kazanan, gerçekten işinin ehli, gerçekten üretken, gerçekten samimi tüm girişimcilerimiz, tüm firmalarımız yanlarında bizim olduğumuzu bilmelidir

Haberin Devamı

Bilginin çok hızlı bir şekilde yayıldığı bir yüzyılda yaşamanın sağladığı avantajları çok iyi değerlendirmek zorundayız. Teknolojik bağımsızlığın önemi her geçen gün daha da artmaktadır. Tüketen değil, üreten bir üst aşamaya artık geçmemiz gerekiyor. Acil ihtiyaçları karşılayacak kadarını dışarıdan temin yoluna gitsek bile, milli imkanlara dayanmalıdır. Şayet 15 yıldır, bu yöntemi takip etmiyor olsaydık, bugün ülkemize uygulanan örtülü ambargolar sebebiyle terörle mücadelemizi de yürütemez hale gelirdik.

MİLGEM'DE YÜZDE 65'İN ÜZERİNDE KATKI SAĞLANDI"

Erdoğan: Uçak gemimizi de yapacağız

Yaşanan sorunları çözecek, bu alanda fikri projesi olan herkesi destekleyecek bir sistemi süratle yapmalıyız. Art niyet kokan olumsuzlukların haberini alıyorum. Türkiye'nin savunma sanayii atılımlarını engellemeye yönelik tutumlara müsamaha göstermemiz söz konusu olamaz. Ülkemiz ve milletimiz için çalışan, kendisi de kazanan samimi tüm girişimcilerimiz, yanlarında bizim olduğumuzu bilmelidir. İddia sahibi olmak, imkan sahibi olmayı gerektirir. Türkiye, kardeşleri, dostları için büyük iddiaları olan bir ülkedir. Geçtiğimiz yıl bu alanda 5 milyar dolarlık üretim gücüne erişmemiz önemli olmakla birlikte henüz hedeflerin çok gerisinde olduğumuz bir gerçektir. Adımları daha hızlı atmamız gerekiyor. Askeri gemi inşası, denizaltı inşası, savunma sanayii alanında iftihar verici başarı ortaya koyduğumuz bir alandır. Tamamen milli olarak tasarlanmış Milgem projesinde yüzde 65'in üzerinde yerli katlı sağlandı. Proje kapsamında yerli imkanlar ile geliştirilen birçok sistem ve ekipmanın denizcilerimiz tarafından memnuniyetle kullanılıyor olması bizleri gururlandırıyor.

Haberin Devamı

BİZ UÇAK GEMİMİZİ DE YAPACAĞIZ

Savaş gemileri konusunda, özel sektör ve asker tersanelerde tamamlamış olduğumuz 14 adet projemiz bulunuyor. Önümüzdeki günlerde sözleşmesi imzalanacak 10 adet projemiz daha var. Denizcilik alanında geliştirdiğimiz çözümlere önemin ifadesidir. Uçak gemisi de bizim için uzak bir hayal olmaktan çıkmıştır. Biz uçak gemimizi de yapacağız. Bunda da kararlıyız. Hiçbir endişe taşımıyorum.

Haberin Devamı

ÜLKEMİZİ DÜNYANIN İLK SIRASINA TAŞIMALIYIZ

Erdoğan: Uçak gemimizi de yapacağız



2023 yılında savunma sanayinde dışa bağımlılığı tamamen ortadan kaldırmayı hedefleyen bir ülke olarak, adımları daha hızlı atmamız gerekiyor. Askeri gemi inşası, hele hele denizaltı inşası, savunma sanayi alanında iftihar verici başarıları ortaya koyduğumuz bir alandır. Ülkemiz halihazırda dünyada bir savaş gemisini milli olarak tasarlayan, inşa eden ve idamesini gerçekleştirebilen 10 ülke arasında yer alıyor. MİLGEM başta olmak üzere, bu alandaki projelerimizi devam ettirmekte kararlıyız. Bugün planlanandan 6 ay önce denize indirme törenini gerçekleştirdiğimiz Kınalıada Korveti'ni, inşasını gerçekleştireceğimzi İstanbul Korveti'ni bu kararlılığımızın sembolü olarak görüyorum.

İLK KAYNAK ERDOĞAN'DAN

Erdoğan: Uçak gemimizi de yapacağız

Toplam 8 gemiden oluşan MİLGEM projesinin beşinci gemisi İstanbul fırkateyninin ilk kaynağı Cumhurbaşkanı Erodğan taragından yapıldı. böylece ada sınıfı korvetler ege harekat sahasını kapsayan kıyıya yakın harekatın gereklerini karşılamak üzere dizayn edilirken,açık denizlerde, uzun menzilli etkin silahlarla donatılan İ sınıfı fırkateyn ihtiyacı da hayata geçirilmiş oluyor. Fırkateynin 3.5 yıl içinde tamamlanması planlanıyor.

Haberin Devamı

Ada sınıfı korvetlere kıyasla daha uzun menzilli ve daha etkin silahlarla donatılacak İ Sınıfı İstanbul Fırkateyni daha etkin komuta kontrol ve savaş sistemlerine sahip olacak. 113 boyundaki geminin 14 metre genişlikte olacak. Sensörleri, silahları ve elektronik sistemleri tamamen milli imkanlarla hayata geçirilecek. Bu sistemler arasında satıhtan satıha güdümlü mermi dikek atım sistemi, 25 mm milli top, milli nokta hava savunma silah sistemi, ve milli dekoy atım sistemi bulunuyor.

KINALIADA KORVETİ EMİNE ERDOĞAN'IN KOMUTU İLE KIZAKTAN İNDİRİLDİ

Erdoğan: Uçak gemimizi de yapacağız

Öte yandan MİLGEM projesi kapsamında üretilen Kınalıada Korverti de Cumhurbaşkanı Erodğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın komutu ile kızaktan indirildi. Projenin Ada sınıfı son Korveti Kınalıada 20 ayda inşa edildi. 99.5 metre boyundaki Kınalıada Korveti, 4.4 metre genişliğinde. Gemide, milli 3 boyutlu arama radarı, milli sensörler, milli lazer ikaz sistemi, milli sonar, milli torpido tespit ve karıştırma sistemleri ile, milli top, milli savaş yönetim sistemi, milli kızılötesi iz yönetimi sistemi ve Milli muharebe uydu sistemi gibi tamamen yerli imkanlarla donatıldı.

Haberin Devamı

TCG Heybeliada "Ada" sınıfı korveti 2011 yılında, TGC Büyükada Korveti 2013'de hizmete girmişti. Halen kritik görevlerde kullanılan bu iki geminin yanı sıra Projenin 3. Gemisi TGC Burgazada Korveti de 2014'de denize indirilmişti.