Otomobil İlk Tesla Model 3'ün dağıtımına bu ay başlanıyor

İlk Tesla Model 3'ün dağıtımına bu ay başlanıyor

03.07.2017 - 14:47 | Son Güncellenme:

Tesla CEO'su Elon Musk ilk Tesla Model 3 otomobilin dağıtımına bu ay başlanacağını ve önümüzdeki Aralık ayından itibaren aylık bazda üretimin 20 bine ulaşacağını açıkladı.

İlk Tesla Model 3ün dağıtımına bu ay başlanıyor

Elektrikli otomobil ve elektrikli otomobil parçaları tasarlayan, üreten ve satan ABD'li Tesla'nın Tesla Model 3 otomobili ilk müşterisine 28 Temmuz günü teslim edilecek.

Haberin Devamı

Böylece Tesla öngörülen teslim taraihinden yaklaşık 6 ay daha önce teslimatlara başlamış olacak.

Elon Musk sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada tamamen elektrikle çalışan dört kapılı Tesla Model 3'ün Ağustos ayında 100, Eylül ayında bin 500 ve Aralık ayı itibari ile de ayda 20 bin üretim sayısına ulaşacağını belirtti.


ABD'de 35 bin dolardan tüketicilerin beğenisine sunulacak olan Tesla Model 3'ün sipariş sayısı 500 bine ulaştı.

İlk Tesla Model 3ün dağıtımına bu ay başlanıyor

Tesla'nın yapacağı 1 milyar dolarlık yatırımla beraber başlayacak olan üretim daha önce de Musk'ın belirttiği gibi şirketin yeni model otomobilinin sipariş taleplerine karşılık verebilecek.

Üretici firma üretim rakamlarını artırmak ve finansal riskleri en aza indirgemek için sermayeyi arttırma kararı aldı.

Haberin Devamı

Model S ve Model X serisi için toplamda 47 bin ila 50 bin arasında bir sipariş rakamını yakalamayı hedeflediğini ifade eden Tesla Model 3 için satış rakamı hedefleri hakkında bir açıklama yapmadı.

Buna rağmen yeni model otomobilin 4 milyar dolarlık süper fabrikası tam kapasite ile üretime geçtiği zaman 2018 yılında 500 bin ve 2020 yılında 1 milyon satış rakamına ulaşması bekleniyor.

Bu rakam 2016 yılındaki 80 bin dağıtım rakamının çok daha üzerine çıkılacağının en önemli göstergesi.


Hazırlayan: Mehmet Can Kömürcü