Gündem İlk yüz nakli ekibinden 3 cerraha gözaltı

İlk yüz nakli ekibinden 3 cerraha gözaltı

31.07.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Akdeniz Üniversitesi’nde FETÖ/PDY soruşturması kapsamında düzenlenen operasyonda, gözaltına alınanların sayısı 147’ye ulaştı.

İlk yüz nakli ekibinden 3 cerraha gözaltı

Üniversitenin eski Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Geçici ise aranıyor. TEM ekipleri dün erken saatlerde AÜ Tıp Fakültesi Dekanlık binası başta olmak üzere bazı fakültelerde eş zamanlı arama yaptı. Ekipler bilgisayarların hard disklerinin yanı sıra çok sayıda belgeye incelenmek üzere el koydu. Operasyon kapsamında gözaltına alınanlar arasında Ortopedi Travmatoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Serdar Tüzüner, Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı’ndan Levent Altınel ile Diş Hekimliği Fakültesi Çene Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Sinan Tozoğlu, 21 Ocak 2012’de Uğur Acar’a yapılan Türkiye’nin ilk yüz nakli ameliyatı; Atilla Kavdır’a yapılan aynı anda çift kol ve bacak nakli ameliyatlarına katılmıştı.

‘Tüm ekip suçlanamaz’

Nakil ameliyatını gerçekleştiren ekibin başındaki Akdeniz Üniversitesi Plastik ve Rekonstrüktif Estetik Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan, “Şu an gözaltına alınan doktorların bazıları, yüz ve kol nakli ameliyatına katılan ekibin yüzlerce üyesinden sadece bir kaçıdır. Biz her nakilde onlarca kişiyle çalışıyoruz. Tüm ekibin böyle bir suçlamayla muhatap gibi gösterilmesi çirkindir” dedi.