Samsun İlkadım'da Engelsiz Yaşam

İlkadım'da Engelsiz Yaşam

03.12.2017 - 15:28 | Son Güncellenme:

.

İlkadımda Engelsiz Yaşam

SAMSUN (İHA) – “3 Aralık Dünya Engelliler Günü”nde konuşan İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, “Hepimiz birer engelli adayı olarak engelli vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmak için çalışmalıyız” dedi.
İlkadım Belediyesi tarafından Engelsiz Yaşam Merkezinde 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla farkındalık programı düzenlendi. Dünyada Transformal Nefes olarak bilinen ve kanser başta olmak üzere birçok hastalıkta başarılı sonuçlar alınan nefes egzersiz programının katılımcılara ücretsiz olarak uygulandığı etkinlikte Dr. Canan Süleymanoğlu ve İstanbul’dan gelen 10 eğitmen engelli katılımcılara daha kaliteli bir yaşam için nefes egzersizi eğitimi verdi. Türkiye ve yurt dışında binlerce öğrencisi olan eğitmenlerin İlkadım Belediyesi tarafından Dünya Engelliler Günü Farkındalık Programına özel olarak ücretsiz gerçekleştirdikleri egzersiz programı büyük beğeni topladı.
Programa katılan vatandaşlarla tek tek sohbet eden ve kitap hediye eden İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, “Öncelikle burada bizimle bir arada olan engelli kardeşlerime canı gönülden teşekkür ederim. Bizler hepimiz birer engelli adayıyız. Bu bilinçle şahsım ve belediyemiz adına yaptığımız her çalışmada engelli kardeşlerimizin gündelik hayatlarını kolaylaştıran dokunuşlarla engelleri ortadan kaldırmayı amaçlıyoruz. 1992’den bu yana 3 Aralık olarak belirlenmiş Dünya Engelliler Günü bizim açımızdan sadece bir tarihten ibarettir. Çünkü yaşam 365 gün aralıksız devam etmekte ve yaşamı hepimiz için eşit imkanlarla paylaşmak düşüncesiyle sadece yılda 1 gün değil yılın her günü engelli vatandaşlarımızın gündelik işlerini aksatmayacak ve sosyal hayata katılımlarını sağlayacak hizmetler yapıyoruz. Belediyemizin tüm alanlarında engellilerimizin ulaşımlarını sağladığımız alt yapılar mevcuttur ve bundan sonra yapacağımız projelerde de bu hassasiyetimiz devam edecektir” dedi.
Programın ardından katılımcılar ile birlikte kutlama pastası kesen Başkan Tok, İlkadım Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezinde gerçekleştirilecek Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) kursu için çalışma kitabı hediye etti. Programa ayrıca Samsun Engelliler Federasyonu Başkanı Mehmet Akbulut, Nefes Terapi Uzmanı Dr. Canan Süleymanoğlu ve vatandaşlar katıldı.