İlkbahar Modası: Spor mu Şık mı?

Baharın gelmesi için güneş açması yeterli, zaten sonrasında her şey rayına oturuyor ve çiçek kokuları yavaş yavaş kendini hissettiriyor. Tabii hemen güneş açtı diye soyunup, dökünmek olmaz. Önce paltolar yerini ceketlere bırakacak, sonra ceketler sadece elde tutulacak, sonrası hep sıcak çok sıcak… Şartlar böyle olunca, kafalar bir anda vitrinlere çevriliyor, sokak modası inceleniyor, gardıroplar kurcalanıyor. “Bu gün ne giysem?” sorusunun o kıvrımlı ve noktayla biten soru işareti asılıyor düşüncelere. Dakikalar saatlere dönmeden, çabuk hazırlanmak ve zamandan kazanmak adına hem şık hem spor olmak diye bir seçenek var artık. Üstelik bahsi geçen spor şık kombinler, her an her yere uyum sağlayabiliyor. Rahatlığı da sunan bu kombin içeriğinin bir de ince ve bir o kadar sivri bir çizgisi var. Daha spor stile yatkın ya da şık bir tarzın yansıması deniyor buna da. Sonrası da tabii kararsızlık; spor mu yoksa şık mı?

Haberin Devamı

Jogger Jean / Jogger Pantolon

Uzaktan bakınca eşofman altı mı o diye bir soru gelebilir akıllara. Taytı andıran formları, Jean ve pantolon görünümleri tüm soruları askıda bırakacak düzeyde. Paçalarına doğru iyice darlaşan kesimleri, şalvarımsı bir görünüme de yol açmıyor değil. Günlük stillerin yeni trendi olan bu pantolon ve denimler, stilinizi ayakkabı kararınıza bırakıyor adeta. Sıvının kalıba girdiğinde şekil alması gibi bu teslimiyet; çünkü spor ayakkabı tercih ettiğinizde gayet salaş, stiletto ayakkabıdan şaşmayınca oldukça zarif bir tarz kazanabiliyorsunuz.

Sigaret Pantolon

Modanın geçmişi incelendiğinde 1800’lü yıllara dayanan köklü bir tarihi var sigaret pantolonların. 1950’li yılların modasında da görülen bu pantolonların ilk bakışta yarattığı klasik kesimi gözünüzü aldatmasın. Artık geniş düşünüp, esnek karar vermek günlük stillere zaman kazandıran en önemli detay. Aksesuar ve ayakkabı ayrıntısının yön vereceği sigaret pantolon kombinleri iki farklı açıdan da değerlendirilebilir. Babetler, sandaletler ve hatta spor ayakkabılarla hoş bir ahengi yakalamak hayal değil. Tabii ki daha şık bir duruş için stilettolar yine vazgeçilmezi temsil ediyor.

Haberin Devamı

Duble Denim

Jean devri hiç kapanmayan, hayatın her anında yanı başımızda duran, kimi zaman zor gün dostu, kimi zaman ise her an akılda olan sevgiliyi temsil ediyor. Denim pantolonlara karşı hislerin bu şekilde ilerlediği günümüzde, style="font-family: 'Times New Roman'; font-size: medium; text-align: center; margin-left: 1em; margin-right: 1em;" target="_blank">

Farklı konular, farklı bakış açılarım ve modaya dair merak ettikleriniz için bloğuma beklerim;