Eğitim TEOG 2016 sınav sonuçları açıklandı mı?

TEOG 2016 sınav sonuçları açıklandı mı?

01.06.2016 - 09:57 | Son Güncellenme:

Milyonlarca öğrencinin heyecabla beklediği TEOG sınav sonuçları için henüz bir açıklama yapılmadı. Uzun süredir açıklanması beklenen TEOG sınav sonuçları için bekleyiş devam etmektedir. 2016 TEOG sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? sorusunu merak edenler MEB'in resmi sitesinden takip edebilecekleri gibi haberimizin detayından da gelişmeleri takip edebilirler...

TEOG 2016 sınav sonuçları açıklandı mı

Ortaokul sınıfını okuduktan sonra öğrenciler lise eğitimlerini alabilmek için ülkemizde meydana gelen çeşitli sınavlara katılarak liseye geçiş için kullanırlar. Lise eğitimlerini tamamladıktan sonra artık mesleki eğitim için hangi üniversiteye ve de hangi bölüm okumaya gidecekleri konusunda bilgi sahibi olmak isterler. Anlaşılan şu ki lise hayatının yeri ve önemi tüm hayatımız açısından oldukça büyüktür. Çünkü lise eğitimimizi tamamlayabilmek için bizler gerekli olan pek çok sınavlara çalışmamız gerekir. Seçecek olduğumuz arkadaşlarımız ve bununla beraber gelişen ders çalışma ortamı bizlerin lise sonrasında ki hayatında büyük oranda etkilemiştir. Bu nedenle lisede iyi arkadaşlıklar iyi anılar biriktirmeliyiz ki zamanı geldiğinde mesleki hayatımız için önemli olan bu adımları güvenilir ve de iyi atmamız gerekir. Bunun yanında gerçekleştirilen liseye geçiş sınavları da öğrenciler için oldukça önemlidir. İyi bir lise iyi bir gelecek yolundan geçecek olduğu için ortaokul son sınıfta öğrenciler için gerçekleştirilen sınavlardan yüksek not alarak istedikleri liseyi tercih etme özgürlüklerine sahip olurlar.

Haberin Devamı

TEOG SINAV SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ!
TEOG PUAN HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Sürekli olarak yenilenen ve de gelişen liseye geçiş sınavlarında geçmişten günümüze pek çok farklılıklar oluşmuştur. Bunun için son dört yıldır devamlılığını sürdüren Temel Eğitimden Orta Öğretime geçiş sınavı olarak adlandırılan bu sınav ile liseye geçiş yapılmaktadır. Kısaca TEOG denilen bu sınav diğer sistemlerden biraz daha farklı şekilde gerçekleştirilir. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen bu sınav sisteminin değiştirilmesi sonucunda öğrencilerden daha iyi bir performans beklenmesinin büyük bir etkisi vardır. Vatandaşların da çocuklarının bu sınavlara hazırlanma sürecinde onlara destek olmasının da önemi oldukça büyüktür. TEOG sınav sistemi oturum şeklinde yapılan sınavlardır. TEOG sınavı şu şekilde yapılmaktadır: öncelikle kasım ve nisan ayında iki kez TEOG sınavı yapılır. Öğrencilerin konuları bölünerek kasım ayında ve nisan ayında oldukları sınavlarda ki gördükleri konular aynı değildir.Altı temel derslerinin bölünerek oluşturulması gereken bu sınavlar nisan ayının son haftasında 2016 yılı adına ikinci dönemde son kez yapılmıştır. Çarşamba ve Perşembe günlerinde üçer üçer bölünen bu sınavda her bir dersten 20 soru sorulmuştur. Bu sayede öğrencilerin yanlışları doğruları götürmeyeceği için öğrenciler yanlış yapmamaya çalışmalıdırlar.

Haberin Devamı


TEOG sınav soruları ve Sonuçları hakkında henüz bir karar alınmamıştır. TEOG sınav soruları ve sonuçlarının da ne zaman açıklanacağı belirlenmemiştir. Bu nedenle TEOG sınav soruları ve sonuçları hakkında gereken en güncel değerlendirmeleri sizler TEOG sınav soruları ve sonuçları açıklandığında öğrenebilirsiniz. TEOG sınav soruları ve sonuçları açıklanır açıklanmaz internet üzerinden TEOG sınav sorularını ve sonucunuzu kolayca öğrenebilirsiniz. TEOG sınav soruları ve sonuçları hakkında bu şekilde kolayca bilgi alabilirsiniz. TEOG sınav soruları ve sonuçları hakkında gerekli olan açıklamaları okuyarak sınav sonuçlarının ne zaman açıklanmasının muhtemel olduğunu öğrenebilirsiniz. İnternetten e-okula girerek sınav sonucunu görebilirsiniz.