Bitlis İlköğretim Haftası

İlköğretim Haftası

19.09.2017 - 14:27 | Son Güncellenme:

.

İlköğretim Haftası

BİTLİS (AA) - Bitlis'te İlköğretim Haftası, düzenlenen törenle kutlandı.

Haberin Devamı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) İlkokulu bahçesinde düzenlenen tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu, 2017-2018 eğitim öğretim sezonunun hayırlara vesile olmasını diledi.

Öğrenciler açısından en heyecanlı gün olduğunu ifade eden Ustaoğlu, şöyle konuştu:

"Eğitim, ülkemiz açısından önemli bir süreci ilgilendiriyor. Bizler de öğretmenlerimizle bu yavrularımızın memleketimize, ülkemizin geleceğine faydalı olmaları noktasında elimizden geleni yapacağız. Çocuklarımızın gelişmesinde en önemli pay değerli öğretmenlerimize düşüyor. Geleceğimizin teminatı bu evlatlarımızı geleceğe hazırlarken en önemli husus onları bilgiyle donatmaktır. Çocukların milli ve manevi değerlerle donatılmasını çok önemli bir nokta olarak görüyorum. Bu hususta öğrencilerimizin geleceğe en güzel hazırlanmasında en önemli katkıları öğretmenlerimizin sağlayacağından hiç şüphem yok. Yeni eğitim öğretim yılının tüm milletimize hayırlı olmasını diliyorum."

Haberin Devamı

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Korkmaz ise 98 bin 863 öğrenci, 708 okul ve 4 bin 227 derslikte eğitime başladıklarını belirtti.

Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından hazırlanan çeşitli gösteriler sunuldu.

Törene, Bitlis Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Recep Yalçınkaya, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Ufuk Urgun, İl Emniyet Müdürü Yaman Ağırlar, kurum amirleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.