Sakarya İlköğretim Haftası

İlköğretim Haftası

16.09.2017 - 15:06 | Son Güncellenme:

.

İlköğretim Haftası

SAKARYA (AA) - İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, İlköğretim Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.

Haberin Devamı

Töre, mesajında, yeni eğitim öğretim yılının, eğitim camiasına, öğretmenlere, öğrencilere ve velilere hayırlı olmasını temenni etti.

Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak 716 okulda, 9 bin 874 yönetici ve öğretmen ile 180 bin 466 öğrencinin yeni eğitim öğretim yılına başlayacağını belirten Töre, şunları kaydetti:

"2017-2018 eğitim-öğretim yılında taşımalı sistemde 17 bin 466 öğrencimizi ücretsiz taşıyacağız. 2 milyon 217 bin 725 ders kitabını 15 Eylül itibarıyla öğrencilerimizin sıralarının üzerine koyduk. Şehrimizde eğitim yatırımları, bakım onarım çalışmaları baş döndürücü bir hız kazandı. Yaz döneminde 99 okulumuzda onarım çalışması yaptık. Okullarımız günden güne daha modern imkanlara kavuşuyor. Bizler, öğrencilerimizin sevinçleri ile seviniyor, umutları ile ülkemizin güzel yarınları için daha da umutlanıyoruz. Yeni ve güçlü Türkiye'nin 2023 vizyonu doğrultusunda, yenilenen öğretim programları ile daha güvenli, daha yeni ve modern eğitim ortamları oluşturarak, evlatlarımızı geleceğe hazırlıyoruz. Sayın Valimizin, Büyükşehir Belediye Başkanımızın, kurum, kuruluşların, hayırseverlerimizin, eğitimin bütün süreçlerinde bizlere vermiş olduğu desteğe kurumum ve şahsım adına şükranlarımı arz ederim."

Haberin Devamı

Yeni öğretim programlarının, değerler temelinde oluşturulduğunu vurgulayan Töre, İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak gerçekleştirdikleri projelerle, yeni ölçme ve değerlendirme anlayışları ile ciddi atılımlar yaptıklarını ifade etti.

Okul öncesi eğitimde okullaşma oranının ciddi oranda arttığına dikkati çeken Töre, "2019 yılında okul öncesi eğitimde yüzde 100 okullaşma oranına ulaşacağız. Yapılan yatırımlarla derslik sayımızı artırıp tüm okullarımızda tekli eğitime geçme hedefindeyiz. Okul ve kurumlarımızda gerçekleştirilen birçok Avrupa Birliği Projesi, Tübitak Projeleri, kitap okuma projeleri, mahalli projeler ile araştırma ve inceleme faaliyetlerini desteklemekteyiz. Eğitimin tüm paydaşları ile işbirliği içerisinde, mesleki eğitimde de şehrimizi marka şehir haline getirmenin gayreti içindeyiz. Bütün bu çalışmaların amacına ulaşması, değerli eğitim yöneticilerimiz ve öğretmenlerimizin gayretine ve çalışmasına bağlıdır. Çocuklarımızın okullarını sevmesi, sahiplenip koruması, iyi yurttaşlar olarak yetiştirilmesi bu çabaya bağlıdır. Bu bilinç ve ciddiyetle yenilenen öğretim programlarının tanıtılması, EBA (Elektronik Bilişim Ağı) kullanımının artırılması, öğrencilerimizin akademik, sosyal ve kültürel açıdan izlenmesi süreçlerinde hassasiyet göstereceğinize inanıyorum. 2017-2018 eğitim-öğretim yılının ilimiz ve ülkemiz için hayırlara vesile olması ve başarılarla dolu geçmesi temennisiyle, öğrencilerimizi sevgiyle kucaklar, Sakarya halkına, velilerimize, öğretmenlerimize ve her kademedeki yöneticilerimize saygılarımı sunarım."

Haberin Devamı

Sakarya'da 716 okulda 180 bin 466 öğrenci pazartesi günü ders başı yapacak.