Kütahya İlkokul Öğrencilerine Kültür Gezisi

İlkokul Öğrencilerine Kültür Gezisi

24.05.2017 - 12:09 | Son Güncellenme:

.

İlkokul Öğrencilerine Kültür Gezisi

Kütahya’nın Hisarcık ilçesi Cumhuriyet İlkokulu 3 ve 4. Sınıf öğrencileri için Eskişehir’e kültür gezisi düzenlendi.
Okul idaresi tarafından organize edilen Eskişehir gezisine, Okul Müdürü Ahmet Aydoğdu, Sınıf Öğretmenleri Demet Bozkurt, Adem Bozkurt ve 35 kişilik öğrenci grubu katıldı.
Okul Müdürü Ahmet Aydoğdu, sabah erken saatlerimde okul bahçesinden yola çıkan öğrenci kafilesinin Eskişehir’e ulaşmalarının ardından ilk duraklarının Sazova Parkındaki Bilim, Deney Merkezinin olduğunu söyledi.
Aydoğdu,”Öğrencilerimiz fen bilimlerine ait noktalarda, derslerinde gördükleri veya görecekleri konulara ait deney setlerinde, gözlem yapma fırsatı buldular. Daha sonra geçtikleri hayvanat bahçesinde ise adını bile bilmedikleri bazı hayvanları yakından görme imkanına kavuştular. Yine Hayvanat Bahçesindeki 84 farklı balık türünün bulunduğu "Su Altı Dünyası"nıda ziyaret ettik. Korsan Gemisi ve Masal Şatosu da ziyaret ettiğimiz yerler arasında idi.
Türk dünyasından seçme 30 yapının Miniatürk tarzında 1-25 ölçekli maketinin sergilendiği EsMiniaTürk´de ziyaret edildi. Ülkemizin ve Dünyanın farklı yerlerinde yer alan, Ulubey Medresesi, Tac Mahal, Mostar Köprüsü ve Selimiye Camii gibi Türk Kültürüne ait yapılar bir arada görülmüş oldu.
Yenilen yemeğin ardından ise Balmumu Müzesine geçildi. Tarihi Odunpazarı Evleri’nin birinde yer alan müzedeki başta Mustafa Kemal Atatürk ve aile bireylerinin, Osmanlı İmparatorluğu’na yön veren padişahlarımızın, Kurtuluş Savaşı komutanlarının, yerli ve yabancı devlet adamlarının, gazetecilerin, yazarların, sinema, tiyatro ve ses sanatçıları ile Eskişehir değerlerinden oluşan 160’ın üzerinde balmumu heykeller meraklı gözlerle izlendi. Lüle Taşını oyarak heykeller yapan sanaatkar ziyareti ile gezi son bulmuş oldu” dedi.
Düzenlenen kültür gezisi sayesinde Eskişehir’in turistik mekanlarını daha yakından tanımanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden öğrenciler, okul idaresine ve öğretmenlerine teşekkür ettiler.(MA-EFE)