Antalya İlkokul Öğrencilerinin "Mucit Fikirleri" Ödüllendirildi

İlkokul Öğrencilerinin "Mucit Fikirleri" Ödüllendirildi

25.05.2017 - 11:58 | Son Güncellenme:

.

İlkokul Öğrencilerinin Mucit Fikirleri Ödüllendirildi

ANTALYA (AA) - Makine Mühendisleri Odası (MMO) Antalya Şubesi, Antalya Valiliği ve Milli Eğitim İl Müdürlüğünün katkılarıyla ana sınıfı ve ilkokul öğrencilerine yönelik düzenlenen, "Mucit Fikirler/Geleceğin Makineleri" proje yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Haberin Devamı

MMO Antalya Şubesinden yapılan açıklamaya göre, MMO Antalya Şube Toplantı Salonunda gerçekleştirilen ödül törenine, 206 proje arasından dereceye giren 9 projenin sahibi öğrenciler, danışman öğretmenleri, okul müdürleri ve öğrenci velileri katılırken, öğrenciler ödüllerini MMO Şube Başkanı Ayşen Hamamcıoğlu, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Recep Yıldız ve ATSO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Hüseyin Barut'un elinden aldı.

MMO Antalya Şube Başkanı Ayşen Hamamcıoğlu, ödül töreninde yaptığı açılış konuşmada, insanoğlunun yeryüzündeki var oluşundan itibaren icat edilen her şeyin, hayal etmekle başladığını belirterek, "Biz de Makine Mühendisleri Odası olarak hayal kurabilen, kurduğu hayallerini projelendirerek Endüstri 4.0'a adım atacak Türkiye'nin dahilerine bir basamak olmak istedik." dedi.

Haberin Devamı

İl Milli Eğitim Şube Müdürü Recep Yıldız da "Hayalleri olmayan bir insanın, bir çocuğun yapacağı bir şey kalmıyor. İnsanın bile heyecanı ve hayalleri tükendiğinde ümidi kalmıyor. Bu nedenle minik mucitlerin bu eserlerini takdirle karşılıyor, Mucit Fikirler Yarışması'nın ilerleyen kategorilerini de gerçekleştirmek istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Yarışmada ana sınıfı kategorisinde Şehit Jandarma Er Serhat Genç Anaokulu öğrencisi Doğuhan Durmuş "Hediye Makinesi" projesiyle birinci, aynı okuldan Almina Yıldırım ise "Çocuk Emniyet Kemeri" projesiyle ikinci, Yıldırım Beyazıd Anaokulu öğrencisi Elif Cansu Ceylan da "Bahçe Sulama Robotu" projesiyle üçüncü oldu.

İlkokul 1 ve 2'nci sınıflarda Mehmet Kemal Dedeman İlkokulu öğrencisi Nil Damla Başal "Dişlerimi 2 Dakikada Fırçalarım" projesiyle birinci, aynı okuldan Berra Süer "Can Dostu Bileklik" projesiyle ikinci, Varsak Şelale İlkokulu öğrencisi Ali Eren Bardakçı "Güneş Enerjisi ile Engeller Kalkıyor" çalışmasıyla üçüncülük ödülüne layık görüldü.

İlkokul 3 ve 4'üncü sınıf kategorisinde ise Solak İlkokulu öğrencisi Mehmet Şan "El Fenerli Eldiven" projesiyle birinci, Antbirlik İlkokulu'ndan Ceylin Sultan Yaşar "Canbot Caretta" adlı projeyle ikinci, Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul İlkokulu'nda eğitim gören Emre Torun da "Raflı Pazar Arabası" projesiyle üçüncü oldu.