Niğde İmam Hatip Lisesi Öğrencileri Mehter Takımı Kurdu

İmam Hatip Lisesi Öğrencileri Mehter Takımı Kurdu

23.11.2017 - 13:51 | Son Güncellenme:

.

İmam Hatip Lisesi Öğrencileri Mehter Takımı Kurdu

NİĞDE (AA) - Niğde'nin Altunhisar ilçesindeki Anadolu imam hatip lisesi öğrencileri mehter takımı kurdu.

Haberin Devamı

Altunhisar Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Aile Birliğinin aldığı karar ile her sınıftan katılımla 33 öğrenciden oluşan mehter takımı oluşturuldu.

Çalışmalarına mehter başı Ümit Meşe yönetiminde başlayan mehter takımı, her gün ders saati sonunda toplanarak, marşları çalışıyor.

- Marşları İngilizce de söyleyecek

Mehter başı Ümit Meşe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oluşturulan mehter takımı, belli bir aşamaya geldiği zaman marşları İngilizce okumak için çalışma yapacaklarını söyledi.

Marşları İnglizce seslendirerek yabancıların da bu marşları anlamasını arzuladıklarını ifade eden Meşe, şunları kaydetti:

"Yurt dışından gelen misafirler mehter takımının söylemiş olduğu 'Ceddin baba, neslin dede', 'Ey şanlı ordu, ey şanlı asker’, 'Yelkenler biçilecek yelkenler dikilecek' gibi marşları dinliyor. Bu marşları biz biliyor ve anlıyoruz ancak bir Fransız, İngiliz ve bir Alman bilmiyor. İngilizce dünyada en çok rağbet edilen dil olduğu için bu marşları İngilizceye çevirip bizim ne demek istediğimizi, Osmanlı'nın ne demek istediğini anlasınlar bağlamında böyle bir çalışma yapacağız ilerleyen günlerde. Böylelikle de İngilizce mehter marşı söyleyerek bir ilki gerçekleştirmiş olacağız."

Haberin Devamı

Altunhisar Belediye Başkanı Erdal Sarı da yaptığı açıklamada, "Okul aile birliği tarafından alınan karar doğrultusunda mehter takımı kuruldu. Osmanlının torunları, Osmanlının kültürünü Altunhisar ilçesinde tüm dini ve milli bayram günlerinde sergileyecekler ve yaşatacaklar. Mehter takımını oluşturan öğrencilerimiz okul derslerinden arta kalan zamanlarında disiplinli bir şekilde derslerini aksatmadan eğitim alıyorlar bundan dolayı çok mutluyuz." dedi.