Balıkesir İmam Hatip'te Deprem Tatbikatı

İmam Hatip'te Deprem Tatbikatı

06.03.2018 - 18:03 | Son Güncellenme:

.

İmam Hatipte Deprem Tatbikatı

Balıkesir AFAD İl Müdürlüğü tarafından deprem haftası nedeniyle İmam Hatip Ortaokulunda deprem tahliye tatbikatı gerçekleştirildi. Vali Ersin Yazıcı’nın da izlediği tatbikatta sirenlerin çalmasıyla birlikte okulu boşaltan öğrenciler, tatbikatı gerçeği aratmayacak bir şekilde başarıyla tamamladılar.
Balıkesir AFAD İl Müdürlüğü tarafından 1-7 Mart tarihleri arasından kutlanan Deprem Haftası nedeniyle İmam Hatip Ortaokulunda deprem tahliye, yaralı kurtarma ve yangın söndürme tatbikatları gerçekeleştirildi. Siren sesinin duyulmasının ardından okulu boşaltan öğrencilere daha sonra AFAD ekipleri tarafından uygulamalı tatbikatlar gösterildi. AFAD Balıkesir İl Müdürü Bayram Şahin “AFAD olarak Türkiyemizin 81 ilinde 28 Şubat Sivil Savunma Günü, 1-7 Mart Deprem Haftası münasebetiyle tüm illerimizde etkinliklerimiz devam ediyor. Ayrıca Balıkesir AFAD olarak personelimizle beraber “Afete Hazır Türkiye” projesi kapsamında 20 ilçemizde planlamış olduğumuz 7 gün içerisinde 40 tane okulda temel afet bilinci eğitimlerini vermeye devam ediyoruz. Bu eğitimin yanı sıra afete hazır okul, iş yeri, aile ve sivil toplum kuruluşlarına eğitimlerimiz devam ediyor. Özrllikle 1-7 Mart Deprem Haftası bizim çok önemli. Senenin bütün günleri bu etkinlerimiz devam ediyor. Türkiye’nin yüzde 92’si deprem kuşağında yer aldığından dolayı Balıkesir’inde 1. derecede deprem bölgesinde yer alması sebebiyle depreme ağırlık verdik. Bizde bu gün valimiz Ersin Yazıcı’nın katılımıyla BENGİ Projesi kapsamında Balıkesir İmam Hatip Ortaokulunda eğitimlerimizi geniş çaplı vermeye başladık. Burada deprem tahliyesi, yaralı kurtarma, yangın söndürme tatbikatı ve araçlarımızdaki arama kurtarma malzemelerimizi tanıtmış olduk. Nerede AFAD orada hayat diyerek eğitimlerimize devam ediyoruz”dedi.
İmam Hatip Ortaokulu Müdürü İsmail Çetin ise okullarında çok hareketli bir gün yaşadıklarını ifade ederek “Valimiz okulumuzda okuma etkinliğine katıldılar, öğretmen ve öğrencilerimiz için güzel bir motivasyon oldu. AFAD İl Müdürlüğümüzde okuma etkinliği sonrası burada tahliye ve yangın tatbikatı yaptılar. Öğrencilerimiz büyük bir aşkla şevkle izlediler. Okulumuz için değişik bir etkinlik ve tecrübe oldu”şeklinde konuştu.
Tatbikatların ardından öğrencilere AFAD ekipleri tarafından düdük ve balon dağıtıldı.