İstanbul İmmib Başkanı Kahyaoğlu: "Doğal Taş Bir Kültürdür"

İmmib Başkanı Kahyaoğlu: "Doğal Taş Bir Kültürdür"

06.06.2017 - 16:12 | Son Güncellenme:

.

İmmib Başkanı Kahyaoğlu: Doğal Taş Bir Kültürdür

İstanbul Maden ve Metaller İhracatçıları Birliği (İMMİB) Başkanı Ali Kahyaoğlu, halk arasında mezarlık taşı olarak bilinen Marmara mermerinin yurtdışında binaları süslediğini belirterek, "Doğal taş bir kültürdür. Bu kültüre aşina olan değerini de biliyor işlemesini de" dedi.
İMMİB Başkanı Ali Kahyaoğlu dün iftarda basın mensupları ile bir araya geldi. Kahyaoğlu, 1-3 Haziran arasında Monte Carlo Moda Haftası’nda dünyaca ünlü Türk taşları ile Ezra ve Tuba Çetin tarafından tasarlanan ’Turkish Stonnes’ isimli koleksiyonun gördüğü ilgiden memnun oldukları belirterek, "Doğal taş bir kültür özellikle İtalyanlar bu kültürü son derece iyi yaşayan insanlar. Taşın değerini ve nasıl işleneceğini bilirler onun için de dünya çapında bu konuda markadırlar. Monte Carlo’da bizim ülkemizde mezar taşı olarak bilinen Marmara mermeri ile süslenmiş olağanüstü güzel bir bina gördüm çok hoşuma gitti. Fakat o mermer bizde sadece mezarlıklarda kullanılır. Bunun değerini bilmeli ve işlemesini buna bir katma değer eklemesini öğrenebilmeliyiz" dedi.
Zeytinlik alanlarına maden ve sanayi yatırımı yapılabilmesinin önünü açan yasa tasarısı ilgili olarak İMMİB Başkanı Ali Kahyaoğlu, "Kimse kimseyi dinlemiyor, herkesin oturup düşünmesi lazım ’bu bize ne kazandırır ne kaybettirir’ diye. Bu düzenleme ile bütün zeytinlikler maden oluyormuş gibi bir algı var ki bu yanlış. Madenler binlerce yılda oluşur ama üzerlerindeki bitki örtüsünün oluşumu en fazla 50 yıldır. Şimdi soruyu şöyle soralım bu alanlarda petrol bulunsaydı ne olurdu? O zaman kim çevreci kim değil ortaya çıkardı. Bence kendini biraz bilen herkes çevreci ve öyle de olması lazım, fakat rasyonel olmak gerekliliğini de unutmamalı. Dolayısıyla insanlar bir araya gelmeli konuşmalı en önemlisi dinlemeli" ifadelerini kullandı.