Gündem İmplant tartışması

İmplant tartışması

30.11.2017 - 01:30 | Son Güncellenme:

TBMM Başkanlık Divanı 26. Yasama Dönemi ikinci devresinin ilk toplantısını gerçekleştirdi.

İmplant tartışması

Toplantıda, milletvekillerinin diş tedavisi harcamaları tartışma yarattı. Hazırlanan yönetmelik değişikliği ile milletvekillerinin Meclis tarafından ücreti karşılanan 8 implant yaptırma hakkının 12’ye çıkarılması öngörüldü. Ancak, MHP İdare Amiri Erkan Haberal, bu değişikliğe, “Bu doğru olmaz. Eğer 8 yerine 12 implant yaptıracaksa bunu milletvekilinin kendisi karşılasın” diye itiraz etti. Tartışmalar sonucu bir karar alınamayınca, yönetmelik değişikliği yeniden çalışma yapılması amacıyla bir sonraki toplantıya bırakıldı.
Başkanlık Divanı’nda tamamı değişen CHP’li üyeler Anıtkabir’i ziyaret etme önerisinde bulundu. Kahraman ve bazı Ak Partili üyeler 26. dönem başında Anıtkabir ziyareti gerçekleştiği, yeni bir dönemin başı olmadığı nedeniyle tekrar gitmeye gerek olmadığını belirtti.
‘Ben noter değilim’
Toplantıda HDP’li TBMM Başkanvekili Pervin Buldan, soru önergelerinin ilgili bakanlıklara iletilmeyerek TBMM Başkanlığı tarafından geri gönderilmesine tepki gösterdi. Kahraman ise önergelerde hakaret içeren ifadelerin yer aldığını belirterek, “İşkence var diyorsunuz. var mı yok mu bilemem. Havale edersem onaylamış olurum. Noter değilim. Önergeler mevzuata uygunluk açısından inceler, uygunsa göndeririz” karşılığını verdi.

Haberin Devamı