Ege ‘İnadına mandalina’

‘İnadına mandalina’

21.11.2017 - 03:40 | Son Güncellenme:

Seferihisar’da Mandalina Şenliği dolu dolu geçti. Mandalinalı ürünler ilgi çekti, çeşitli yarışmalar düzenlendi Feridun Düzağaç parçaları coşturdu. Başkan Soyer, “İnadına tohum, inadına mandalina yetiştireceğiz” dedi

‘İnadına mandalina’

İzmir’in Seferihisar ilçesinde bu yıl 18. kez düzenlenen Mandalina Şenliği renkli görüntülere sahne oldu. Festivale yaklaşık 20 bin kişi katıldı. Program kortej yürüyüşüyle başladı. Şenlikte mandalina ürünlerinin yanı sıra ilçeye özgü ürünler de satıldı. Şenliğe CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok, İzmir milletvekilleri Atila Sertel, Tacettin Bayır, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Seferihisar Kaymakamı İlhan Abay, Türkiyenin çeşitli illerinden gelen temsilciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Haberin Devamı

Kral ve kraliçe seçildi

Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, mandalina bahçesi ve ürünün değerini artırmak için Mandalina Üretici Birliği’ni kurduklarını söyledi, “Soğuk hava deposu inşa ettik. En son geliştirdiğimiz en başarılı ürünümüz mandalina kurusu oldu. Günde 300 kg kurutarak başlattığımız bu üretim süreci, mandalinanın katma değerini en az 5 misli artırarak, yeni ihracat olanakları açtı. Bu yıl kilosu 1,2 Eurodan yani 10 misli bedelle Almanyaya ihracat yapıyoruz” dedi. Başkan Soyer, mandalina bahçelerini imara açtıkları yönünde bir algı yaratılmaya çalışıldığını belirtti, ilçede imar planlarının 1985 yılında İller Bankası tarafından yapıldığını, belediyenin bu planlara aykırı davranmasının imkansız olduğunu söyledi, “ İnadına tohum, inadına mandalına yetiştireceğiz” diye konuştu. Etkinlikte Mandalina Kral, Kraliçesi ve En İyi Mandalina Yetiştiricisi de seçildi. Turuncu bayram sanatçı Feridun Düzağaç’ın şarkılarıyla sona erdi.