Cadde İnanoğlu sayesinde hapisten kurtuldu

İnanoğlu sayesinde hapisten kurtuldu

20.10.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

İran’da çantasındaki likör nedeniyle iki ay hapis cezasına çarptırılan Yeşilçam’ın emektar görüntü yönetmeni Çetin Tunca, yapımcı Türker İnanoğlu yardımıyla serbest kaldı

İnanoğlu sayesinde hapisten kurtuldu

Türk sinemasının efsane filmi ‘Selvi Boylum Al Yazmalım’daki performansıyla 1978 yılında ‘en iyi görüntü yönetmeni” seçilen 76 yaşındaki Çetin Tunca, İran’deki Osmanlı sanatına ilişkin bir belgesel için 8 Ekim’de Tebriz’e gitti. Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali’ndeki mağazadan küçük bir şişe likör alan Tunca, Tebriz Havalimanı’nda kötü bir sürprizle karşılaştı.
Çantasındaki likör nedeniyle İran’a kaçak içki sokmakla suçlanan Tunca, çıkarıldığı mahkemece 2 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mehkemede, içki sokmanın yasak olduğunu bilmediğini söylemesine rağmen Tebriz’deki bir hapishaneye konan Tunca’nın yakınları durumu, Türkiye’deki dostlarına aktardı.

“Artık kolonya bile sokmam”
Birlikte çok sayıda filme imza attıkları Yeşilçam’ın ünlü yapımcısı Türker İnanoğlu, 45 yıllık dostunun durumunu öğrenir öğrenmez harekete geçti. İnanoğlu’nun Tebriz’de temas kurduğu bir avukat Tunca’nın hemen hakim karşısına çıkmasını sağladı.
Yapılan duruşmanın ardından da Tunca 1 haftalık tutukluluğunun ardından kefaletle serbest kaldı. Duruşmada hakime bir daha İran’a kolonya bile sokmayacağını söylediğini anlatan Tunca, şunları söyledi: “Türker Bey olmasa 2 ay hapis yatacak ve çok yıpranacaktım. Yeşilçam dayanışmasının ne olduğunu gösterdi. Türk sinemasına hizmet ederken vefanın ne olduğunu hepimize hatırlattı. İran’a yine gideceğim.”

Güney’le çalıştı

1967’de kameraman olarak girdiği Yeşilçam’da görüntü yönetmeni olarak
127 film çeviren Çetin Tunca, pek çok TV dizisinde de çalıştı. Göksel Arsoy’un başrolünü oynadığı Altın Çocuk Beyrut’ta ile başlayan görüntü yönetmenliği Battal Gazi Destanı, Çiçek Abbas, Doktor Civanım, Şalvar Davası, Selvi Boylum Al Yazmalım, Şark Bülbülü, Arkadaş gibi filmlerle devam etti. Tunca, Yılmaz Güney’le birlikte çok sayıda filme imza atmıştı.