Gündem İnceleme tamamlandı! İşte Durmaz taktikleri...

İnceleme tamamlandı! İşte Durmaz taktikleri...

14.07.2016 - 07:23 | Son Güncellenme:

Ölü ele geçirilen DAE Ş’in sözde Türkiye emiri Yunus Durmaz’ın bilgisayarındaki inceleme tamamlandı. Teröristin militanlarına MİT ve polis takibine karşı almaları gereken tedbirleri listelediği ve taktikler verdiği ortaya çıktı

İnceleme tamamlandı İşte Durmaz taktikleri...

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında, ölü ele geçirilen Durmaz'ın bilgisayarında yapılan incelemelerde ilginç notlar bulundu. Terörist Durmaz'ın bilgisayarındaki belgelerde, örgüt elemanlarının MİT ve polis takibine karşı kendilerini nasıl gizleyeceklerini maddeler halinde sıraladığı görüldü. Takibin ekip işi olduğunun altını çizen Durmaz'ın, "takip nasıl olur", "yaya takibinin atlatılması", "araçlı takibin ortaya çıkarılması ve atlatılması" başlıkları notlar yazdığı belirlendi. Durmaz, takip eden kişinin özelliklerini, "gözlükleri çıkarmak veya takmak, cepten mendil çıkarıp kullanmak, ayakkabı bağlamak, tespih çıkartmak veya iki eli cebe koymak, ceketin düğmelerini iliklemek veya açık bırakmak, köşe başlarında telefonla konuşmak, sırtını dönmek" şeklinde tanımladığı görüldü. Araçlı takipte ise, "hızlı hareket edip ansızın durmak, tali yola girmek, sinyal vermeksizin dönmek, aynaları sürekli gözetlemek, kavşakta turlamak, binanın etrafında turlamak, çıkmaz sokağa girmek, kırmızı ışıkta geçmek, ters yola girmek" diye maddeler halinde yazdığı belirlendi.

Haberin Devamı

"GÖZLÜK, ŞAPKA TAKIN" TALİMATI
Ayrıca Durmaz'ın polis tarafından alınma tehlikesiyle karşı karşıya kalan örgüt üyeleri için, hemen izini kaybettirip bulundukları bölgeyi terk etme talimatı verdiği de dikkat çekti. Talimatta, "Alınma tehlikesi yoksa normal hayatına devam edip bağlantı ve temaslarını kesmeli ve kesinlikle heyecana gelmemeli. İki ya da daha fazla kapısı olan kalabalık merkezlere girenler, yanında değişik elbiseler taşımalıdır. Kalabalık merkezlerde elbise değiştirip gözlük ve şapka takmalıdır. Toplu taşıtlarda polisin bindiğini görünce aniden inilmelidir. Türkiye'de takip eden personel her bölgede değişir. Biz de her bölgede değişik kılıklara girersek atlatabiliriz" uyarılarını sıraladığı belirlendi. Durmaz'ın örgüt üyeleri için hazırladığı "Askeri Eğitim" programı da dikkat çekti. Programın, "Kondisyon, hafif ve ağır silahlar, ilk yardım, gerilla, şehirde barınma ve savaş, mayın, tarassut, kamuflaj, araç ve suikast, esaretten kurtulma ve silah alma" şeklinde başlıklandırdığı görüldü.

Haberin Devamı

HABERLERE DİKKAT ÇEKMİŞ TERÖRİST
Durmaz, güvenlik birimlerinin canlı bomba eylemi yapacak örgüt üyelerini deşifre etmeye yönelik taktiklerini şöyle anlattı: "Canlı takibin başarıya ulaşmasında kullandıkları yöntemlerden biri de psikolojik baskıdır. Bazen haberlerde Türkiye'ye kaçak yollardan teröristlerin girdiği ve eylem hazırlığında oldukları söylenir. Gerçekten böyle bir şey varsa birbirinden habersiz olan kardeşler ameli (saldırı) iptal ederek ya da bağlantı ve temaslarda bulunarak hareket ederler. Böylelikle ya ortaya çıkarlar ya da deşifre olduklarını sanarak dağılırlar. Bazen hedef şahsa kendilerini kasıtlı hissettirirler ki hedef heyecanlansın ve soğukkanlılığını yitirsin panik yaparak hataya düşsün."

SABAH