İncir reçeli tarifi
Kahvaltı sofralarını süsleyecek lezzetlerden biri olan incir reçelini şimdiden hazırlayıp kış boyu rahatlıkla tüketebilirsiniz
Malzemeler
3 kilo büyük siyah incir
3 kilo şeker
Yarım limon suyu
Yarım yemek kaşığı tereyağı
İncir Reçeli Nasıl Yapılır?
İncirleri akşamdan yıkayıp saplarını kesin.
Yıkanmış incirleri ve şekeri tencerede sabaha kadar buzdolabında bekletin.
Sabah tencereyi ocağa alıp kaynamasını sağlayın.
Kaynayınca tereyağını ekleyip altını kısın.
Bu şekilde 1,5 saat civarında kısık ateşte pişiriyoruz.
Pişmeye yakınken limon suyunu ilave edin.
Pişen reçeli sıcak halde kavanozlara alıp, kapağının üzerinde ters çevirip 1 gün bekletin.
Afiyet olsun!