Geri Dön

İncir reçeli tarifi

Kahvaltı sofralarını süsleyecek lezzetlerden biri olan incir reçelini şimdiden hazırlayıp kış boyu rahatlıkla tüketebilirsiniz

İncir reçeli tarifi
  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 60+ dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

3 kilo büyük siyah incir

3 kilo şeker

Yarım limon suyu

Yarım yemek kaşığı tereyağı

İncir Reçeli Nasıl Yapılır?

İncirleri akşamdan yıkayıp saplarını kesin.

Yıkanmış incirleri ve şekeri tencerede sabaha kadar buzdolabında bekletin.

Sabah tencereyi ocağa alıp kaynamasını sağlayın.

Kaynayınca tereyağını ekleyip altını kısın.

Bu şekilde 1,5 saat civarında kısık ateşte pişiriyoruz.

Pişmeye yakınken limon suyunu ilave edin.

Pişen reçeli sıcak halde kavanozlara alıp, kapağının üzerinde ters çevirip 1 gün bekletin.

Afiyet olsun!

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber