Dünya İncirlik krizinin çözümü için son iki hafta

İncirlik krizinin çözümü için son iki hafta

27.05.2017 - 13:52 | Son Güncellenme:

Der Spiegel, Alman hükümetinin İncirlik'in milletvekillerinin ziyaretine açılması için Türkiye'ye süre verdiğini yazdı. Ankara, Almanya'ya 'güle güle' demeye hazır!

İncirlik krizinin çözümü için son iki hafta

Alman dergisi Der Spiegel'in haberine göre, Berlin yönetimi İncirlik krizinin çözümü için Türkiye ile müzakereleri iki hafta daha sürdürecek. Ankara'nın Alman milletvekillerine askerleri ziyaret izni vermemesi halinde, çekilme gündeme gelecek.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Almanya Başbakanı Angela Merkel'in Brüksel'deki NATO zirvesi sırasında yaptığı görüşmeden, bir sonuç çıkmamıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Brüksel dönüşü uçakta yaptığı açıklamada "Kimler ziyaret edecekse, listeyi Dışişleri Bakanınız gönderir, listedeki isimler uygunsa tabii olabilir... Zira Alman milletvekillerinin arasında bazen teröristlere açıkça destek verenler de olabiliyor. Şimdi Dışişleri bakanlarımız kendi aralarında görüşecekler ona göre adım atacağız" dedi.

Ankara'dan daha önce yapılan açıklamalarda, Almanya'ya 'güle güle' denileceği birçok kez yinelenmişti.

Spiegel'e göre, Ankara Alman milletvekillerine beklenen izni vermeyecek.

Haberini dışişleri ve savunma bakanlıklarından üst düzey bürokratların milletvekillerine cuma akşamı verdiği brifinge dayandıran dergi, Alman askerlerin İncirlik'ten ayrılması halinde Ürdün'e kaydırılacağını yazdı.

Haberin Devamı

Halihazırda İncirlik'teki üstte 260 Alman askeri, Tornado tipi keşif uçakları ve yakıt ikmal uçakları bulunuyor.