Ekonomi Incity’yi yükseltiyor sırada Londra var

Incity’yi yükseltiyor sırada Londra var

18.05.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Folkart, İzmir’de yeni projesi Incity’ye start verirken, gözünü yurtdışına çevirdi. Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, İzmir’de 13 proje yürüttüklerini belirterek, “Bunları tamamladıktan sonra İstanbul, Denizli, Manisa, Aydın ve Balıkesir gibi kentlere yönelmek istiyoruz. Asıl isteğimiz Londra, Miami ve Paris gibi şehirlerde varlığımızı hissettirmek. Türk firmalarının ne yapacağını göstermek. Londra’da iyi bir proje yapacağız. Çalışmalarımız sürüyor” dedi.

Incity’yi yükseltiyor sırada Londra var

İzmir’de Incity’nin tanıtım toplantısında konuşan Sancak, 13 projenin toplam yatırım değerinin 4 milyar 352 milyon TL olduğunu da aktararak, “Bu projelerde şu ana kadar 1.500’ün üzerinde insan çalışıyor. Bu sayıda önümüzdeki aylarda ciddi artış olacak. Tek başına Basmane’deki projemizde binlerce insan çalışacak. Yani İzmir’de istihdama ciddi katkı sağlıyoruz. Projelerimizle, şehirde rekabete dayalı çok olumlu bir yarış başlattık. Bu çok iyi bir yarış. Dünyada birçok şehir, örneğin Dubai, her zaman daha güzeli yapma yarışıyla bugünlerine ulaştı. Dubai bu yarış sayesinde dünyanın en önemli kentleri arasına girmeyi başardı. İzmir’de özellikle yapı projelerinde böyle bir yarışın başlaması bizi çok mutlu ediyor. Bu yarışa, bizzat biz neden olduğumuz için gurur duyuyoruz” diye konuştu.

‘Basmane’ revize edildi

‘Basmane çukuru’ olarak bilinen alanda yapılacak proje için zemin iyileştirme ve güçlendirme çalışmalarını sürdürdüklerini de dile getiren Mesut Sancak, trafik nedeniyle AVM’yle ilgili tereddütleri olduğunu ancak belediye ile görüşmelerle bunun aşılabileceği kanısına vardıklarını kaydetti. Sancak, Büyükşehir Belediyesi ile vardıkları mutabakat sonucu belediye hizmet binasını kitle olarak ayrı yapmak üzere projede revizyona gidildiğini ve iki üç ay içinde Basmane projesinin yeni halini kamuoyuna sunacaklarını aktardı.

Mesut Sancak, İzmir’de ciddi bir taleple karşı karşıya olduklarını, bu nedenle İstanbul’a zaman ayıramadıklarına da değindi. İyi bir projeyle başlamak üzere yer arayışlarının sürdüğünü belirten Sancak, “Ama İstanbul’da

450 bin tane bitmiş ve satış bekleyen konut var. Konya büyüklüğünde satış bekleyen konut bulunuyor. Bu durumda, bu rekabet ortamında İzmir’i ihmal etmek olmaz. Daha sonra İstanbul’a proje yapabiliriz” değerlendirmesini yaptı.

Haberin Devamı

700 daire ve 42 ticari alan

Folkart Genel Müdürü Metin Sancak ise, Folkart’tan konut alan herkesin kısa bir süre sonra karlı bir yatırım yaptığını belirterek, “Önceki projelerde yapılan değerlendirmeler ışığında müşterilere yüzde 50’nin üzerinde artı değer kazandırıyor. Bu da beraberinde hızlı satış yapmamızı sağlıyor. Müşterilerimiz 1 yıldan kısa sürede bu kazançları realize edebiliyor” dedi.
Bornova Yeni Kent Bölgesi’ndeki Folkart Incity, 8 bloktan oluşuyor. İzmir’de şehir merkezine yakınlığı ile dikkat

çeken Inctiy’de 700 daire ve 42 ticari alan bulunuyor. Tamamlandığında 475 milyon liralık yatırım değerine sahip bir yaşam merkezi ortaya çıkacak. Konut fiyatlarının 239 bin TL’den başladığı projede anahtar teslimleri 30 Eylül 2019’da yapılacak. Projede stüdyo 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 lüks konut seçenekleri bulunuyor. Yatırımcıların gözdesi haline gelen Folkart projeleri, yüksek kira getirisi ve değer kazanması ile öne çıkıyor.