Gündem İndirim yapmayın en ağır cezayı verin

İndirim yapmayın en ağır cezayı verin

11.04.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Savcılık, Özgecan Aslan’ın öldürülmesine ilişkin iddianamede mahkemeye “Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesi uygundur. Cezanın üst sınırından uzaklaşılmasın ve cezada takdir indirimi yapılmasın” uyarısında bulundu

İndirim yapmayın en ağır cezayı verin

Tarsus Cumhuriyet Başsavcılığı, üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ı öldüren ve suçun ortaya çıkmaması için yakan Suphi Altındöken, babası Necmettin Altındöken ve Fatih Gökçe hakkında hazırladığı iddianamede, mahkemeye, “Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesi uygundur. Cezanın üst sınırından uzaklaşılmasın ve cezada takdir indirimi yapılmasın” uyarısında bulundu. Savcılık, suçun işlendiği yer, önem ve değeri, insanların güven duygusuna, toplumun ortak değer yargılarına ve toplumun vicdanına vermiş olduğu zarar ile suçun meydana getirdiği infialin ceza tayini yapılırken dikkate alınmamasını ve bu nedenlerle takdir indirimi de uygulanmamasını talep etti. İddianameyi tatminkar bulan Aslan ailesi ve avukatları, Suphi Altındöken’in eşi ve benzin alan Osman T.’nin de aralarında olduğu diğer şüpheliler hakkındaki takipsizlik kararına itirazda bulunacaklarını açıkladı.
İddianamede, Aslan’ın Tarsus’ta bir arkadaşıyla AVM’yi gezdikten sonra 20.00 sıralarında Mersin’e gitmek üzere otobüs durağına geldiği, arkadaşının, kent içine gittiği otobüsün daha çabuk gelmesi nedeniyle Aslan’ın yanından ayrıldığı, Aslan’ın daha sonra durağa gelen Altındöken’in kullandığı minibüse bindiği anlatıldı. Aslan’ın bindiği minibüsün normal seyrinde E5 yoluna çıktığı, araçta sadece Aslan’ın bulunduğu, Altındöken’in birden aracın yönünü otoban bağlantı yoluna çevirdiği kaydedildi. Aslan’ın kapıları açmasını ve kendisini indirmesini istemesi üzerine Altındöken’in aracı tenha bir yerde durdurduğu belirtilen iddianamede Altındöken’in Aslan’a saldırdığı, Aslan’ın ise Altındöken’in yüzünü tırnaklayarak, biber gazı ile direndiği ifade edildi.
Cinsel eylem tespiti yapılamadı
Cinsel saldırıda bulunamayacağını anlayan Altındöken’in, Aslan’ı darp ettiğinin anlatıldığı iddianamede, darbelerin etkisiyle düşen Aslan’ın kafasını demir aksanlara çarparak bayıldığı ifade edildi. İddianamede, Altındöken’in bu sırada arkadaşı Fatih Gökçe’yi aradığı belirtilirken, can havliyle yerinden kalkan Aslan’ı yeniden darp ettiği kaydedildi.
Aslan’ın baygın olduğu sırada Altındöken ile Gökçe’nin buluştuğunun ve Fatih’in, Osman adlı bir başka arkadaşını arayarak 5 TL’lik benzin almasını istediğinin anlatıldığı iddianamede, “Maktüle yönelik herhangi bir cinsel eylemde bulunup bulunmadıklarıyla ilgili yapılan tıbbi incelemeler ve dosya kapsamı itibariyle herhangi bir tespitin yapılamadığı anlaşılmıştır” denildi.
‘Başladığın işi bitir’
İddianamede, Gökçe’nin benzini alıp gelen Osman’la oradan ayrıldığı, Altındöken’in babasının evinin önünde, Altındöken ve Gökçe’nin yeniden buluştukları anlatıldı.
Bu buluşmadan önce Suphi Altındöken’in babası Necmettin Altındöken’i arayarak yola çıkmasını istediği, babası aracın başında nöbet beklerken, Altındöken’in evine çıkarak elini yüzünü yıkadığı, sonra babasıyla aracın içindeki Aslan’ın yanına geldikleri, Fatih’in de aracıyla bu sırada aynı yere geldiği ifade edildi. İddianameye göre 3 sanık, Aslan’ın yaşadığını anlayınca Fatih, Suphi Altındöken’e “Başladığın işi bitir, öldür” dedi. Necmettin Altındöken de buna itiraz etmedi. İddianamede Suphi Altındöken’in, henüz yaşayan Aslan’ın bileklerini bu aşamada kestiği, boğazından bıçakladığı, Necmettin Altındöken’in de kesilen eli sakladığı vurgulandı.
Sanıkların, cesedi ortadan kaldırmak için yaktıkları anlatılan iddianameye göre Suphi Altındöken ve babası minibüsle, Fatih kendi aracıyla olay yerinden ayrıldı. Yol üstünde konuşurlarken jandarmanın dikkatini çektiler, Fatih jandarmaya “yol tarif ettiğini” söyledi ancak minibüs tarif edilen yerin aksi istikametinde gidince jandarma tarafından yeniden durduruldu. Bu sırada kan lekelerinin görülmesi üzerine Suphi ve babası gözaltına alındı. İddianamede şüphelilerin ertesi sabah serbest bırakıldığı, ertesi gün Aslan’la ilgili ihbarlar üzerine yeniden yakalandıkları ve suçlarını itiraf ettikleri belirtildi.
Ölüm nedeni duman değil
İddianamede, Aslan’ın yaşamını kesici ve delici alet yaralanması sonucu kaybettiğine yönelik otopsi raporu anımsatılırken, duman solumaktan kaynaklı ölüme yönelik kanıt olmadığı ifade edildi. Aslan’ın tecavüze uğradığını gösterir kanıt olmadığı da belirtildi.
İtiraz edeceğiz
Aslan ailesi ve avukatları da yaptıkları açıklamada, “Her 3 zanlı için istenen cezalar kamu vicdanını tatmin edecek niteliktedir” derken, “suçluyu kayırmak, suç delillerini yok etmek, gizlemek veya değiştirmek suçlarından bir kısım şüpheliler hakkında verilen ek takipsizlik kararına” da itiraz edileceğini bildirdi.

Haberin Devamı

Ne ile suçlanıyorlar?

Suphi Altındöken, “Canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme, bir suçu gizlemek veya başka bir suçun delillerini gizlemek ya da yakalanmamak amacıyla öldürme, başka bir suçu işleyememekten kaynaklanan infialle öldürme, nitelikli cinsel saldırıya teşebbüs ve cinsel saikle kişiyi hürriyetinden yoksun kılma”, babası Necmettin Altındöken ve Fatih Gökçe ise “Canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme, bir suçu gizlemek veya başka bir suçun delillerini gizlemek ya da yakalanmamak amacıyla öldürme, başka bir suçu işleyememekten kaynaklanan infialle öldürme” ile suçlanıyor.