Dünya İngiliz medyasına Türklerden protesto

İngiliz medyasına Türklerden protesto

07.08.2016 - 21:31 | Son Güncellenme:

15 Temmuz darbe girişimi ve sonrasında taraflı yayın yapan medya organları, başkent Londra'da ellerinde pankartlar ve bayraklar taşıyan göstericiler tarafından protesto edildi.

İngiliz medyasına Türklerden protesto

İngiltere’de okuyan Türk öğrencileri çatısı altında toplayan Türk Öğrenci Birliğinin (TUSU) organize ettiği gösterinin hedefinde, 15 Temmuz'daki FETÖ darbe girişiminde taraflı yayın yapan medya organları vardı.

Haberin Devamı

Ülkede öğrenim gören çok sayıda Türk öğrenci, önce The Guardian gazetesi, ardından da İngiliz yayın kuruluşu BBC ile The Economist dergisi ve Independent gazetesi önünde gösteri yaptı.

Türk bayrağı açan öğrenciler ellerinde, 'Yalan söylemek için ne kadar alıyorsun BBC', 'Mısır darbesinden günahlarınızı biliyoruz', 'Mesleğinizi seçin, emperyalizmin ajanı mısınız, gazeteci misiniz?', 'İngiliz beyin yıkama kurumu BBC', 'Batı darbeyi desteklemeyi bırak', 'İnsanların algısını değiştirebilirsiniz ama Türkiye’nin geleceğini asla', 'Darbenin gardiyanı; The Guardian' yazılı pankartlar taşıdı.

Protestoda İngilizce ve Türkçe okunan basın bildirisinde, "Batı medyası yaşanan vahşet karşısında artırılan güvenlik önlemlerini otokratik bir rejimin ayak sesleriymiş gibi göstermektedir. Batı medyası, darbecileri yakalamak ve yeni darbe girişimlerinin önüne geçmek için atılan adımları, devletimizi despot, baskıcı, sansürcü, antidemokratik ve farklılıklara tahammülsüz gibi göstermek için fırsat bildi" ifadeleri yer aldı.

Haberin Devamı

TUSU Kurucu Başkanı Hüseyin Duran, "Gurbette ülkemizden uzak Türk öğrencileri olarak memleketimizin yanında olduğumuzu göstermek amacıyla burdayız. BBC’nin yaptığı kara propagandayı protesto ediyoruz" dedi.