Cadde İngiliz ressamın Atatürk hayranlığı

İngiliz ressamın Atatürk hayranlığı

27.10.2014 - 16:24 | Son Güncellenme:

Birbirinden renkli İstanbul resimleri ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Atatürk’e duyguğu hayranlığıyla yaptığı Atatürk temalı resimleriyle sanatseverlerin yakından tanıdığı İngiliz ressam Ned Pamphilon’un yeni sergisi “Her Yer Mustafa Her Yer Kemal” 28 Ekim’de Palladium Alışveriş Merkezi’nde açılıyor.

İngiliz ressamın Atatürk hayranlığı

İstanbul için en fazla eser üreten yabancı ressamlardan olan Ned Pamphilon’un yeni sergisi, cumhuriyetin en önemli tarihlerinden 29 Ekim ve 10 Kasım’ın anılmasını amaçlıyor. Her Yer Mustafa Her Yer Kemal sergisinde cumhuriyetin kurucusu Atatürk’ü konu edinen eserler ve birbirinden renkli Atatürk tabloları yer alıyor. Sergi için pek çok yeni resim hazırlayan Pamphilon, yoğun ısrar üzerine daha önce sergilenen “Atatürk’ün Gözleri” adlı eserini de yeniden ziyaretçilerle buluşturacak.
Sergi öncesi yaptığı açıklamada Pamphilon, Mustafa Kemal Atatürk’ün dünyanın her ülkesinde saygı gören vizyonerliği, liderliği, ülke sevgisi ve barış severliğinin özellikle bugünün tüm toplumları tarafından örnek alınması gereken önemli ilkeler olduğunu vurguluyor.

Haberin Devamı

07 Kasım’da imza günü ve 10 Kasım’a özel resim maratonu

07 Kasım Cuma günü hayranları için bir imza etkinliği gerçekleştirecek olan sanatçı, Atatürk’ün ölüm tarihi 10 Kasım’ın önemini de özellikle vurgulamak istiyor. Pamphilon, 9 Kasım sabahı başlayacağı resim maratonunu 10 Kasım sabahı 9’u 5 geçe tamamlayarak 24 saatlik bir çalışma ile farklı bir Atatürk tablosunu resmetmeye çalışacak. Maraton kapsamında Atatürk’ün yeni bir eserini tuvale taşıyacak olan sanatçının çalışması da tüm ziyaretçiler tarafından 24 saat boyunca izlenebilecek.

Sergi kapsamında Ned Pamphilon’un tasarladığı bazı ürünler de İstanbul 1881 markasıyla ziyaretçilerin beğenisine sunulacak. Sadece Atatürk’ü değil İstanbul’un güzelliklerini de konu edinen pek çok farklı ürün Palladium AVM’deki özel noktada görülebilecek.
Ned Pamphilon’un Atatürk’e duyduğu hayranlığını renkleriyle birleştiren Her Yer Mustafa Her Yer Kemal resim sergisi 11 Kasım’a kadar Palladium Alışveriş Merkezi’nde sanatseverleri bekliyor.