Ekonomi İngiltere’nin teknoloji seferberliği

İngiltere’nin teknoloji seferberliği

14.02.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Birleşik Krallık Uluslararası Ticaret Departmanı’nın (DIT) ev sahipliğinde, Birleşik Krallık Başbakanı’nın Türkiye Ticaret Elçisi Lord Janvrin ve İstanbul Başkonsolosu Judith Slater’ın da katılımıyla İstanbul Grand Hyatt Otel’de gerçekleştirilen “Teknoloji Yatırım Konferansı”, her iki ülkeden teknoloji sektörlerinin önde gelen temsilcilerini ağırladı.

İngiltere’nin teknoloji seferberliği

Teknoloji sektöründe, Birleşik Krallık’taki fırsatların tanıtıldığı konferansta ayrıca bu ülkede yatırımcıların nasıl şirket kurabileceği, işlerini nasıl büyütebileceği, kurumsal yükümlülükler ve vergi gibi konularda da detaylı sunumlar yapıldı.

Haberin Devamı

Açılış konuşmasını yapan Lord Janvrin, konferansın Türkiye’nin öne çıkan teknoloji şirketleriyle bir araya gelmenin yanı sıra katılımcıları, Birleşik Krallık’ın yatırım ortamı konusunda da bilgilendirme fırsatı sunduğuna dikkat çekti. Ülkesinin teknoloji sektörünü destekleme ve tüm dünyadan en iyi yatırımları çekmedeki kararlılığını vurgulayan Lord Janvrin, “Birleşik Krallık, doğrudan yabancı yatırımı çekme konusunda Avrupa ülkeleri arasında ilk sırada yer alıyor. Ülkeye gerçekleşen doğrudan yabancı yatırımın yüzde 50’den fazlası ise teknoloji ve ilişkili sektörlerden gerçekleşiyor. Yaklaşık 60 bin şirketle güçlü ve ABD’den sonra dünyanın en büyük dijital teknoloji sektörüne sahibiz” dedi. Başkonsolos Slater da, Birleşik Krallık’ın, Türkiye’nin en büyük ikinci ihracat pazarı olduğuna dikkat çekti.