Siyaset İnlerine girdik ama daha bitmedi

İnlerine girdik ama daha bitmedi

30.04.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde TÜMSİAD Genel Kurulu’na katıldı. Sincar operasyonuna değinen Erdoğan, “Vakti geldiğinde ne yapacağımızı biz gayet iyi biliriz” diye konuştu

İnlerine girdik ama daha bitmedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Olağan Genel Kurulu’na katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında şunları kaydetti: “Terör örgütlerine karşı tarihimizin en büyük başarılarını elde ediyoruz. FETÖ’nün devletten, iş dünyasından, sivil toplum hayatımızdan ve ülkemizin her köşesinden sökülüp atılması yolunda çok önemli uygulamalar gerçekleştirdik, gerçekleştiriyoruz. Bu bitmedi. Bu vücudumuzdaki öyle bir virüs ki metastaz yaptı. Bunun tamamen temizlenmesi gerekiyor. Silahlı kuvvetlerimiz, polis teşkilatımız, devletin tüm kurumları... Her yerden temizlenmesi gerekiyor.”

‘Mezar ediyoruz’

Erdoğan, şöyle devam etti: “Ne demiştim? ‘İnlerine gireceğiz’ demiştim. İnlerine girdik ama daha bitmedi, in çok. Aynı şekilde PKK’nın da inlerine girdik, giriyoruz. Bakın şu anda askerimiz, polisimiz dağlarda, Tendürek’te, Gabar’da, Cudi’de, Bestler Deresinde. İki yüz metre yerin dibine kuyu açmak suretiyle, şehrin altında yeni şehirler kurmak suretiyle, oralarda lojistik malzemelerini ve kendilerini barındıracak imkânları kurmuşlar ve şimdi bizim askerimiz, jandarmamız, polisimiz, güvenlik korucularımız hep birlikte, yerin altında da bunlarla adeta savaşıyorlar.

Burada durmadık, sınırın ötesinde de PYD ile YPG... Görüyorsunuz kimlerin desteğinde onlar bize oralardan nasıl saldırıyorlar? Havan toplarıyla vesaire. Ama oraları da onlara mezar ediyoruz, yine durmak yok. Hatırlarsanız şunu söylüyordum, ‘Biz bundan sonra birilerinden gelecek destekle değil, kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz’ demiştik ve kendimiz kesiyoruz.”

‘Bir gece ansızın gelebiliriz’

Erdoğan, “Şimdi hedef Münbiç. Amerika’nın başını çekiği koalisyon güçleriyle beraber biz Rakka operasyonunu yaparız. Ama Amerikalı dostlara da diyoruz ki gelin yanınıza terör örgütü almayın. Çünkü bir terör örgütünü bir başka terör örgütü ile temizlemek olmaz. Böyle bir yanlış saplantı içinde olmayın. Çünkü terör örgütlerinin iyisi kötüsü olmaz. Bunların hepsi kötüdür. Elimizde belgeler var. 16’sında Amerika’da Sayın Trump ile görüştüğümüzde hep belgeleri de önlerine koyacağım. Bakın durum bu. Koskoca Amerika, bu kadar koalisyon güçleri ve Türkiye ele verilim Rakka’yı, DAEŞ’e mezar ederiz. Bunlar kendilerine kaçacak delik ararlar. Aynı şekilde Musul, El Anbar. Buralarda da bu mücadeleyi sürdürelim. Eğer bunu Irak’ta, kendi hallerine bırakacak olursak sürekli kurban vermeye devam ederiz. İşte Telafer, işte Sincar. Ne oldu? Baktık ki olmuyor Sincar’a bir operasyon, öbür tarafa bir operasyon yaklaşık 210-220 tane teröristi orada hallettik. Ve en önemli merkezlerini oralarda vurduk. Niye? Bu milletle oyun oynanmaz. Herkes bunu görecek. Dolayısıyla vakti saati geldiğinde ne yapacağımızı biz gayet iyi biliriz. Bir gece ansızın gelebiliriz” diye konuştu.

‘Yanlış yerde arıyorsunuz’

Erdoğan, halk oylamasına katılıma dikkat çekerek şöyle konuştu: “Yüzde 85 buçukluk bir katılım oranıyla halk oylamasında bir demokratik tercih ortaya konuluyor. Bu sandığa yansıyor. Yaklaşık 50 milyon vatandaşımın her birine ben teşekkür ediyorum. Seçim meydanları, er meydanlarıdır. Demokrasi için er meydanı seçim meydanıdır. Pehlivan için Kırkpınar’dır. Ne sözünüz varsa orada söylemeniz, ne marifetiniz varsa orada sergilemeniz gerekir. Şimdi AİHM’de kendilerine çözüm arayanlara sözüm şudur: Başarıyı yanlış yerde arıyorsunuz. Başarıyı mahkeme kapılarını aşındırarak değil ancak milletin gönlüne girerek elde edebilirsiniz.”

Türkiye dünyanın yapamadığını başardı

Referanduma katılım oranına dikkat çeken Erdoğan: “Dünyanını yapamadığını yaptık”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugünkü Hindistan ziyareti öncesinde Hint televizyon kanalı WION’a verdiği röportajda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Erdoğan, 16 Nisan’daki referandum hakkında, “Şu anda dünyanın hiçbir yerinde yüzde 85, yüzde 86’yı aşkın bir şekilde sandığa katılımla seçimin yapıldığı ülkeler yok gibidir. Avrupa’da öyle ülkeler var ki yüzde 35, yüzde 40 katılımla seçim yapıyorlar. Biz de ise düşünün şimdi son referandum yüzde 85’in üzerinde. Türkiye bunu başardı” dedi.

3 milyon mülteci

Erdoğan, İslamofobi ve başörtüsü konusundaki soru üzerine, “Biz Türkiye’de hiçbir inanç grubuna müdahale etmezken, Batı son dönemlerde ciddi manada bir Müslüman düşmanlığı yapmaya başlamıştır” dedi.

Türkiye’nin topraklarında şu anda 3 milyon mülteciyi ağırladığına dikkati çeken Erdoğan, AB’nin 2016 Temmuz’unun başında 3 milyar avro vereceği yönündeki vaadini hatırlattı. Erdoğan şöyle devam etti: “Bunu bize vermeyecek, yardım kuruluşu Kızılay’a verecek. Ve bu süreler doldu, böyle bir para gelmedi.

Ne kadar geldi? 725 milyon dolar. Birleşmiş Milletler Mülteciler Komiserliği dedi ki, biz size şu kadar vereceğiz, sonunda 550 milyon dolar oradan geldi. Peki, biz ne kadar harcadık? Bizim şu anda STK’larla birlikte yapmış olduğumuz harcama 25 milyar doları buldu. Şimdi bu reva mı? Bu kadar insanı burada ağırlayacağız… Bu insanlar Avrupa ülkelerine gidebilir, bunlar Avrupa ülkelerine burada kaldıkları için şu anda gitmiyorlar ama Avrupa hala verdiği sözleri tutmuyor. Ha nedir? Biz sabrediyoruz, ondan sonra tabii ki kendi yolumuzu kendimiz belirleyeceğiz. Bir halkoylaması da bu iş için yaparız. İngiltere yaptı mı? Yaptı.” Terör örgütü FETÖ’nün 15 Temmuz’daki darbe girişiminin arkasında olduğuna yönelik bir kanıt olup olmadığı hakkındaki soru üzerine Erdoğan, söylenenlerin kuru iddialar olmadığını ve darbe girişiminin şahsını hedef aldığına dikkati çekti.

Hafife almayın

Erdoğan, terör örgütü FETÖ’nün Hindistan’da da çok ciddi bir örgütlenmesi olduğunun altını çizerek, “Yarın Hindistan’ın da yönetimine bunlar sızarlar, onu da söyleyeyim. Yani bunu hafife kesinlikle Hindistan yönetimi almamalıdır diye düşünüyorum ve böyle bir devlete karşı darbe girişimini hafife almak asla zaten düşünülecek bir şey değildir” değerlendirmesinde bulundu.

‘AB yöneticileri zigzag çizdi’

Avrupa Birliği’ne (AB) üyelik konusunda da, Türkiye’nin 54 yıldır AB kapısında beklediğini hatırlatan Erdoğan, şu değerlendirmede bulundu: “Bu süreç içerisinde Avrupa Birliği çok zigzaglar yaptı, Avrupa Birliği’nin yöneticileri sözlerini tutmadılar. Avrupa Birliği’nin bir zamanlar fasıllarının sayısı 15’ti ve daha sonra bu fasılları bir anda 35’e çıkardılar. Bu bir şeyi gösteriyor, boşuna uğraşma Türkiye, biz sizi buraya alacak değiliz.”

AB’den Erdoğan’la görüşme kararı

Brexit müzakerelerini görüşmek için Brüksel’de bir araya gelen Avrupa Birliği liderleri flaş bir karara imza attı. AP’nin haberine göre, AB Konseyi Başkanı Donald Tusk ve AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker 25 Mayıs’ta yapılacak NATO zirvesinde Erdoğan ile bir görüşme yapma kararı aldı. Almanya Başbakanı Angela Merkel, Tusk ve Juncker’in Türkiye ile bozulan ilişkileri onarmanın yollarını arayacağını söyledi