Siyaset 'İnşallah beraber Afrin’e gideceğiz'

'İnşallah beraber Afrin’e gideceğiz'

02.02.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Türkiye Gençlik Vakfı’nın buluşmasında “Reis bizi Afrin’e götür” sloganları üzerine, Erdoğan, ”İnşallah beraber gideceğiz. Gerekirse beraber gideceğiz” dedi. “Gün mücadele günüdür” diyen Erdoğan, gençlere durmadan okumaları çağrısında bulundu.

İnşallah beraber Afrin’e gideceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afrin Harekatı’nın başarıyla sürdüğünü belirterek, “Türkiye’yi küçümseyenlere, Türkiye’yi yok sayanlara bizim burada olduğumuzu hem de bin yıldır burada olduğumuzu hatırlatmak boynumuzun borcudur” dedi. Erdoğan, jandarma kızların da Afrin’de olduğunu ve başarılara imza attığını ifade ederek, “Onlar da mücadelenin içinde. Bizim Nene Hatunlarımız, bizim Şerife bacılarımız yok muydu? İşte bugün de var” dedi. “Reis bizi Afrin’e götür” sloganları üzerine, Erdoğan, ”İnşallah beraber gideceğiz. Gerekirse beraber gideceğiz” dedi.

Haberin Devamı

Erdoğan, dün Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde Türkiye Gençlik Vakfı teşkilat buluşmasına katıldı. Erdoğan, şunları söyledi:

800 TANESİNİN İŞİ BİTTİ: Bugün de Afrin’de hamdolsun teröristlerden 800 tanenin işi bitti. İla cehenneme zümera (gitti). Tabii akşama kadar (dün) inşallah bu sayı da daha da artacak. Bizim de gerek Mehmetçiklerimizden gerek sivil, gerek ÖSO’dan 25 kadar şehidimiz var. Gerek bu çevredeki gerek 15 Temmuz’daki gerekse Afrin’deki tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. El Fatiha…”

İKİ TERÖR ÖRGÜTÜNÜ ÇÖKERTMEYİ BAŞARDIK: Bölücü terör örgütüyle, onun güdümdeki yapılar özellikle gençlerimizi hedef almışlar, onların zihin ve gönül dünyalarını karartmışlardır. Aynı şeklide FETÖ’nün de hedefinde gençlerimiz ve onların eğitim öğretim süreçleri en başta yer almıştır. Devlet ve millet olarak yaptığımız müdahalelerle her iki örgütü çökertmeyi, ülkemizi verdikleri zararları bir noktada kesmeyi başardık.

Haberin Devamı

GENÇLERE UYARI: Türkiye’nin milyonlarca gencinin her birinin enerjisine, birikimine, hayaline ihtiyacı vardır. Şu saatten sonra terör örgütlerine kaptıracağımız her bir gencimizin vebali bizim ve sizin üzerinedir. Onun için duramayız çok hassas olacağız.

GÜN MÜCADELE GÜNÜ: Gün çalışma günüdür. Okulunuzda çalışacaksınız. Kütüphanede çalışacaksınız. Sivil toplum kuruluşlarında, evinizde çalışacaksınız. Bitip tükenmeyen bir iştiyakla okuyacak, öğrenecek, düşünecek ve eyleme geçeceksiniz. Gün mücadele günüdür. Okulunuzda özelikle arkadaş çevrenizde fikirlerinizle mücadele edeceksiniz. Çalışıyorsanız işinizle, üretiminizle, üretkenliğinizle mücadele edeceksiniz. 15 Temmuz’da olduğu gibi gerektiğinde tankların, uçakların, helikopterlerin, silahların karşısında mücadele edeceksiniz. Bölücü terör örgütünün çukur eylemlerinde, saldırılarında olduğu gibi yüreğinizle, bileğinizle mücadele edeceksiniz. Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı operasyonlarında olduğu gibi kabus olup teröristlerin üzerine çökerek mücadele edeceksiniz.

KİMİN GENÇLERİ CEVVAL, KİMİNKİ HIMBIL GÖRÜLÜYOR: Önümüzde 2019 Mart’ta yerel seçimler; Kasım, Parlamento ve Cumhurbaşkanlığı seçimi. Bu bizim için bir dönüm noktasıdır. Her şeyden önce buna hazır olmamız lazım. Birileri diyor ki bizim gençlerimizle alakalı ‘bizim gençlerimiz onların gençleri kadar cevval, hareketli değil.’ Bizim onlara verdiğimiz cevaplar belli, bu zaten sandıkta görülüyor. Kimin gençleri daha cevval, kimin gençleri daha hımbıl. Fakat ben bir şey daha söylüyorum. Diyorum ki bu defa sandıklar öyle patlamalı ki bunlar bir defa ne olduklarına, ne olacaklarına pişman olsunlar.

Haberin Devamı

Ben sesimi alçaltamıyorum

Rabiamıza sıkı sıkıya sarılmanızı istiyorum. Hazreti Lokman’ın evladına öğütlerini aklınızdan çıkarmamanızı ve harfiyen uymanızı istiyorum. Yüce kitabımız Kuran-ı Kerim’de buyurulan ve Rabbimizin bize emrettiği bu öğütleri sizlere kısaca hatırlatmak istiyorum: Allah’a şirk koşma, annene ve babana saygılı ol, namazını dosdoğru kıl, iyiliği emret kötülükten sakın, başına gelenlere sabret, küçümseyerek insanlardan yüz çevirme, yeryüzünde böbürlenerek yürüme. Büyüklük taslama, mutedil ol, sesini alçalt. Ben alçaltamıyorum ama beni mazur görün. İşte bu öğütleri tutan gençlik şu an karşımda bizim gençliğimiz. Bu öğütlerden uzaklaşan gençlerin ise rüzgarda uçuşan yapraklar gibi savrulmaları hatta terör örgütlerinin ağlarına takılmaları kaçınılmazdır.

Haberin Devamı