Afyonkarahisar "İnsan Hakları İhlallerine Sebep Olacak Her Türlü Güçle Mücadele Edeceğiz"

"İnsan Hakları İhlallerine Sebep Olacak Her Türlü Güçle Mücadele Edeceğiz"

12.09.2018 - 15:52 | Son Güncellenme:

.

İnsan Hakları İhlallerine Sebep Olacak Her Türlü Güçle Mücadele Edeceğiz

AFYONKARAHİSAR (AA) - AK Parti Afyonkarahisar İl Gençlik Kolları İnsan Hakları Başkanı Rabia Aycan Kesemen, demokrasiye kastedecek, insan hakları ihlallerine sebep olacak her türlü güce karşı mücadele edeceklerini söyledi.

Haberin Devamı

Kesemen, İl Başkanlığında, AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Ethem Karahan'nın da katıldığı basın toplantısında, 38 yıl önce bugün, kendilerinden menkul ekonomik kaos, sosyal ve siyasal kaos çıkarılarak Türk demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçen 12 Eylül askeri darbesinin yaşandığını belirtti.

Darbe sürecinde yaklaşık 650 bin kişinin gözaltına alındığını, 1 milyon 683 bin kişinin fişlendiğini, 14 kişinin cezaevlerinde açlık grevlerinde, 171 kişinin sorgularda ve cezaevi işkencelerinde öldüğünü, 49 kişininse bu süreçte idam edildiğini belirten Kesemen, şunları kaydetti:

"12 Eylül darbe sürecinde hazırlanan anayasa, halka dayatılmıştır. Zamanında halka dayatılan bu anayasaya milletimizin iradesi 16 Nisan'da gereken cevabı vermiştir. Millet iradesine ipotek koyma eylemlerinin en çirkin olanlarından biri de 15 Temmuz 2016'da FETÖ tarafından yapılmak istenmiş ancak aziz milletimiz ona da gereken cevabı vermiştir. Partimiz demokrasi konusundaki inancını ve ısrarını uzun yıllardan beri sürdürmektedir. Millet iradesine konulmak istenen her türlü ipotek ve vesayet eylemi, karşısında AK Parti'yi bulacaktır. Bizler, AK Parti'li gençler olarak, bundan 38 yıl önce yapılmış olan 12 Eylül askeri darbesini şiddetle kınıyoruz. Kınamanın yanında, bugün ve bugünden sonra, demokrasimize kastedecek, insan hakları ihlallerine sebep olacak her türlü güçle mücadele edeceğimizi de haykırıyoruz."