İlişkiler İnsanlara iltifat etmekten çekinmeyin

İnsanlara iltifat etmekten çekinmeyin

19.01.2018 - 13:17 | Son Güncellenme:

Hiç kuşkusuz, tüm insanlar iltifat aldıklarında mutlu oluyorlar ve gün boyu kendilerini iyi hissediyorlar.Peki,iltifat etmek mi daha zor, iltifat beklemek mi? Karşımızdaki insana neden ve nasıl iltifat etmeliyiz?

İnsanlara iltifat etmekten çekinmeyin

İltifatların çoğu gerçek fikirleri yansıtsa da, yine bir çoğu yapmacık da durabilir. Bunu anlayabilmek için çok büyük bir farkındalığa gerek yoktur.
Karşınızdaki insanla ne derece samimi olduğunuz, çıkar ilişkisi içinde olup olmadığınız, onu ne kadar süredir tanıdığınız; aldığınız iltifatların gerçek olup olmadığına cevap niteliğindedir. Ancak iltifatlardan hoşlanan insanlar olduğu gibi, bu durumdan hiç hazzetmeyen insanlar da mevcuttur.

Çoğunlukla iltifat edilen kişide olumlu etkiler bırakan iltifat, neden bazılarının hoşlanmadığı bir durumdur? Araştırmalara göre, aldıkları iltifatlar karşısında genel olarak ne cevap vereceğini kestiremeyen insanlar, iltifat aldıklarında geriliyorlar. İşte bazen, olumlu cümleler kurduğumuz insanların bizlere karşı sadece yavan ve kısa süreli bir gülümsemeyle karşılık vermeleri veya hiçbir tepki vermemeleri bundan sebeptir.

Haberin Devamı

Ancak insan hayatında, etrafınızdakilere iltifat etmek için çok geçerli sebepler var. İşte bunlardan birkaçı:

Kendinizi ve karşınızdakini mutlu etmiş olursunuz

Her insanın küçük mutlulukları olmalıdır. Herkes küçük şeylerle mutlu olduğunu zanneder ve bunu savunabilir; ancak bu durumun sanıldığı gibi maddi hiçbir değeri yoktur. Parayla satın alınamayacak en önemli şeylerden biri, karşınızdaki insanı çıkarsız mutlu edebilmektir. Değer verdiğiniz her kim ise, ona mutlaka gerçek iltifatlarda bulunun. Bu durum, psikolojik olarak ikinize de olumlu yansır. Böylece işleriniz, dersleriniz, sosyal yaşantınız, beklentileriniz, insan ilişkileriniz, hayalleriniz, sevdikleriniz ve hatta sevmedikleriniz bile olumlu yönde etkilenmiş olur.

Haberin Devamı

Kendisiyle barışık insanlar iltifat ederler

Kendisini sevmeyen, beğenmeyen, kendindeki eksiklikleri artılarından daha fazla değerlendiren birinin, size iltifat etmesini bekleyemezsiniz. Kendisiyle o kadar meşguldür ki, birine iltifat etmenin erdemliliğinin farkında olamayacaktır. Üstelik kendisiyle olan meşguliyeti kendisinin olumsuz yönlerini değerlendirmek olduğundan, bu meşguliyet ona da iyi gelmeyecektir. Kendini sevmeyen birinin, bir başkasını güzel ve iyi görme ihtimali yok denecek kadar azdır. Kendisiyle barışık insanlar iltifat ederler. İltifat etmenin keyfini çıkarın.

İltifatın karşılığı olacaktır

Hayatta her şeyin karşılığı var, “İltifat da karşılıklı olur mu?” demeyin. Bugün siz birine iltifat ettiniz, yarın emin olun o da size iltifat edecektir. Kendinizi hiç iyi hissetmediğiniz günün sabahında, “Bugün çok güzel görünüyorsun.”diyen birinin olması, güne iyi devam etmeniz için yeterli bir sebeptir.

Yazarlar