Cadde ‘İnsanları güldürmek aslında kolay’

‘İnsanları güldürmek aslında kolay’

03.02.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

‘Kalk Gidelim’ dizisinin Seyfettin’i Ufuk Özkan, “İstanbul gibi büyük bir şehirde, herkesin kaşı çatık, sinirli ve kendine göre sorunları var. İnsanları güldürmek aslında kolay, bir şekilde rahatlamak istiyorlar” dedi.

‘İnsanları güldürmek aslında kolay’

Rol aldığı komedi projeleriyle adından söz ettiren Ufuk Özkan, özel hayatında sakin biri olduğunu söyledi. “Sabahlara kadar çalıştığım için, karavana geçtiğim zaman susarım ve kendimi şarj ederim” diyen oyuncuyla, dizisi ‘Kalk Gidelim’i, Muğla’daki çekimleri ve mutlu evliliğini konuştuk.

Haberin Devamı

*Muğla’daki dizi çekimleri nasıl gidiyor? İstanbul’u özlüyor musunuz?

‘Kalk Gidelim’ başlayalı dört ay oldu. İlk defa İstanbul dışında bir dizi projesinde çalışıyorum. Bugüne kadar çok teklif geldi ama eşimi ve oğlumu yalnız bırakamıyordum.

*Bu durumdan şikayetçi mi aileniz?

Tabii ki (gülüyor). Çekim için gittiğimiz yerlerin fotoğraflarını çekip eşimle paylaşıyorum. Dizimiz düzene oturdu, artık her hafta birbirimizi görüyoruz. Proje, ailemden uzun süre ayrılmama değdi. Oynadığım rolü ve oradaki arkadaşlarımı çok seviyorum.

*Canlandırdığınız Seyfettin nasıl biri? Size benzeyen yanları var mı?

Kalbinde kötülük beslemeyen, saf ve temiz biri. Benzer yanlarımız var; benim de içimden kötülük geçmez. Ağzı, kalbi ve sözü bir olmaya çalışan biriyim. Karadenizli olduğum için Seyfettin gibi çabuk parlıyorum. Ama içimde kin yok, hemen unuturum.

Haberin Devamı

*Mehtap Bayri’yle evli bir çifti oynuyorsunuz. Uyumunuzu nasıl anlatırsınız?

Tanıdığım en iyi insanlardan biri. Sıfır ego, sıfır kapris... Birlikte tiyatro da yaptık, sinema filminde karı-kocayı da oynadık. Allah bizi bir şekilde bir araya getiriyor. Muhteşem bir oyuncu…

*Gerçek hayatta nasıl bir eşsiniz?

İşlerimden dolayı biraz uzak... Evleneli 12 yıl oldu. Çok şanslıyım. Yaptığım her işte, aldığım her kararda Nazan’ın desteğini gördüm. Hayatımdaki en büyük sırdaşım ve ağlayacağım mendilim. Kendimi, çok şanslı hissediyorum. Beni çok iyi tanıyor. İlk defa bu kadar ayrı kaldık. Eşim, bu sektörden olmamasına rağmen beni teskin etti. Benim için de zordu ailemden uzakta kalmak. Bu süreçte menajerim Abdullah Bulut’un da çok desteğini gördüm.

*Genelde komedi projelerinde rol alıyorsunuz. Farklı bir türde oynamak ister misiniz?

‘Geniş Aile’ dizisindeki Cevahir karakterinden sonra insanlar hep benzer rollerde görmek istedi. Aslında ‘Zengin Kız Fakir Oğlan’da başka bir rolü oynamıştım. Ama daha sert, ters köşe bir iş yapmayı çok isterim.

*İnsanları güldürmek zor mu?

İstanbul gibi büyük bir şehirde, bu koşuşturmada, herkesin kaşı çatık, sinirli ve kendine göre sorunları var. İnsanları güldürmek aslında kolay, artık bir şekilde rahatlamak istiyorlar. Gülmek istiyorlar. “Psikoloğa gitmiyoruz, ‘Kalk Gidelim’ izliyoruz” gibi mesajlar alıyorum. Bir oyuncu için daha güzel motivasyon olamaz.

Haberin Devamı

‘Program sunmayı çok özledim’

*Özel hayatınızda komik biri misiniz?

Hiç değilim. Çok da sakinim. Evim de öyledir, oğlumuz da bize benzer. Caz tarzı şeyler açarız, gürültüsü olmayan insanlarız. Birbirimize olan sevgimizi, dokunarak ve sarılarak gösteririz. Sabahlara kadar çalıştığım için, karavana geçtiğim zaman susarım, kendimi şarj ederim. Sessizliği seçerim. Boş alanlarda dinlenmeyi tercih ederiz. Eve geldiğimde az konuşuruz ve birbirimize sarılırız.

‘İnsanları güldürmek aslında kolay’
*Tekrar program sunmayı düşünüyor musunuz?

Çok istiyorum. Projelerimiz var. Çok özledim, program sunmak çok başka bir şey. Dizilerde, benim ve senin ne söyleyeceğin senaryoda bellidir. Yarışmalarda hiçbir şey belli değil, o an gelişiyor ya da doğaçlama ortamı oluyor. Yeni insanları tanıyorsun.

*Gündeminizde ‘Kalk Gidelim’ dışında neler var?

Haberin Devamı

Yazın sinema filmi olabilir. Heyecanla yarışma programını bekliyorum.