Sağlık İnsanları zombiye çeviren flakka nedir?

İnsanları zombiye çeviren flakka nedir?

05.10.2017 - 10:56 | Son Güncellenme:

Dünyada hızla yayılmaya başlayan ve insanları tanınmaz hale getiren flakka bir uyuşturucu maddesidir. Vatandaşlar tarafından sıkça sorulan ve gündemdeki yerini koruyan flakka nedir sorusunu sizler için cevaplayacağız. İşte insanları zombiye çeviren flakka nedir sorusunun cevapları...

İnsanları zombiye çeviren flakka nedir

Fallakka insanları zombiye dönüştürmesiyle bilinen yeni nesil uyuşturucu maddesidir. Yurt dışında bir takım insanlar tarafından kullanılan flakka kişiler üzerinde korkunç görüntüler ortaya çıkartıyor. Flakka kullanan insanlar çevreye vermiş oldukları saldırganlık etkisiyle ‘’halk arasında zombiye dönüştüren hap’’ olarak dillendiriliyor.

Haberin Devamı

Flakka nedir, kişiler üzerinde nasıl etkiler yaratır tüm bu soruların cevaplarını birazdan vereceğimiz bilgilerde bulabileceksiniz.

Flakka nedir?

Flakka , ilk olarak Amerika’ da ortaya çıkmıştır. Rusya menşeili olan bu uyuşturucu, son olarak Brezilya'daki bir takım insanlar tarafından kullanılmaya başlandı. Sentetik uyuşturucuyu kullanan insanlar bilinç dışı hareket ederek adeta zombi gibi davranışlar sergiliyorlar.

Ölüm olmazsa kalıcı beyin hasarı!

İnsanları zombiye çeviren flakka nedir

Bonzai gibi öldürücü etkilere sahip olan ve flakka adı verilen bu sentetik uyuşturucu, kullanan kişileri genellikle öldürüyor. Öldürmediği zamanlarda ise kişilerde kalıcı beyin hasarı ortaya çıkartıyor. İçerisinde aşırı miktarda uyarıcı madde bulunan flakka, insanları çıldırtacak derecede paranoyalara sebebiyet verebiliyor. Aynı zamanda bu uyuşturucuyu kullananların hiç tanımadıkları insanların üzerine atlayıp, yüzlerini parçaladıkları söyleniyor.

Haberin Devamı

Flakkanın içerisinde neler var?

İnsanları zombiye çeviren flakka nedir

Flakka ‘alpha-PDP’ içeren kimyasal bir uyarıcıdır. Sentetik uyuşturucular içerisinde en güçlülerinden sayılmaktadır. Yapısal olarak banyo tuzuna benzerlik göstermektedir.

Flakka ve bonzai arasında ne gibi farklar vardır?

Flakkanın içerisinde de bonzainin içerisinde de sentetik uyuşturucu maddeler vardır. Ancak ikisinin de etken maddeleri farklılık göstermektedir.

Flakka kullanan kişilerde ne gibi etkiler oluyor?

Bu madde vücuda alındıktan sonra bonzaide olduğu gibi, halisilasyonlar görülmesine, kişinin başlarına zarar vereye başlamasına, bedensel güçte artışa, tuhaf zombi gibi hareketlerin meydana gelmesine neden olabiliyor.

Yazarlar