Dünya Insanlarla birlikte 60 yıl

Insanlarla birlikte 60 yıl

19.01.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Hayvanat bahçesinde dünyaya gelen ilk goril olan Colo 60 yaşında aramızdan ayrıldı. Hayatı insanlarla geçen goril yakılıp külleri yaşadığı hayvanat bahçesinde gizli bir yere gömülecek

Insanlarla birlikte 60 yıl

‘İlham kaynağı oldu’
Dünyanın en yaşlı dişi gorili Colo, 60 yaşında hayata veda etti. Columbus Hayvanat Bahçesi Müdürü Tom Stalf, bir hayvanat bahçesinde dünyaya gelen ilk goril olan Colo’nun gece uykusunda yaşamını yitirdiğini bildirdi. Stalf, “Colo, tüm gorillerin temsilcisiydi ve insanların, nesli tükenmekte olan hayvanlar hakkında bilgi sahibi olmalarında ilham kaynağı oldu ve onları, gorilleri kendi doğal ortamlarında korumak konusunda harekete geçirdi” dedi.
3 çocuk 16 torun
Stalf, gorilin cansız bedeninin yakılacağını ve küllerinin hayvanat bahçesinde gizli bir yere gömüleceğini belirtti. 22 Aralık 1956’da doğan Colo’nun üç çocuğu, 16 torunu ve 12 torunun çocuğu var. Gorillerin ortalama hayatının 37.5 yıl olduğunu belirten yetkililer Colo’nun hemcinslerine göre 20 yıldan fazla yaşadığını da belirttiler. Bilinen en yaşlı erkek goril 55 yaşındaki Ozzie ise halen Atlanta Hayvanat Bahçesi’nde yaşıyor.