Gündem İnsanlığından utan!

İnsanlığından utan!

20.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Alibeyköy’de 3 aylık kediye tecavüz eden adam yakalandı. İç organları parçalanan kedi kurtarılamadı. Alkol bağımlısı Bilal Ç. tutuklanarak cezaevine kondu.

İnsanlığından utan

Türkiye’de hayvanlara uygulanan şiddetin ardı arkası kesilmiyor. Sakarya’daki vahşetin ardından bu kez de İstanbul Alibeyköy’de bir kişi, kediye tecavüz ettiği iddiasıyla tutuklandı. Veteriner muayenesinde sert bir cismin kedinin makatına sokulması nedeniyle dokuların zarar gördüğü teşhisi konulurken, şahsın alkol bağımlısı olduğu iddia edildi. Kedinin sahibi Rafet Altınkaya, yaşananları şöyle anlattı:

Haberin Devamı

“Evimde bir anne, dört yavru kedi besliyorum. Yavru kediler yaklaşık 3 aylıktı. Dün de her zaman yaptığım
gibi hava almaları için, mensup olduğum spor kulübünün ön tarafına çıkardım. Kediler tesisin önünde oynarken, ben sporumu tamamlayıp yemeğimi yedikten sonra tekrar spor tesisinin önüne gittim. Kediler için mama hazırladım ve tasla kapı önüne koydum. Anne kedi ve üç yavru geldi. Ancak beyaz benekli kedi gelmedi. Çevredekilere sordum ama kimse görmemiş.

Kan içindeydi

Ben de adını sonradan öğrendiğim aynı mahalledeki Bilal Ç.’nin evine gittim. Çünkü bu şahsın iki gün önce bir yavru kediyi evine götürdüğünü mahalle sakinleri görmüş. Eve gittiğimde kapı açıktı, bu kişi pantolonunu yarıya kadar sıyırmış vaziyette yerde yatıyordu. Pantolon ve gömleğinin üzerinde kanlar olduğunu gördüm. Kediyi sorduğumda ‘Ne kedisi ben bilmiyorum’ dedi ama odaya bakınca kediyi yatakta gördüm. Makatı ve cinsel organı kan içindeydi. Hemen kediyi alıp polisi aradım. Aklım almıyor, psikolojim bozuldu üç aylık bir kediye bunu nasıl yapar” diye konuştu.

Haberin Devamı

Veteriner kliniğinde tedavi altına kedi tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Rafet Altınkaynak, şüpheli Bilal Ç.’den şikayetçi oldu. Gözaltına alınan Bilal Ç. polisteki işlemlerinin ardından Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na sevkedildi. Savcılık sorgusunun ardından mahkemeye sevkedilen Bilal Ç. tutuklandı.

İnsanlığından utan

Kabahat değil suç sayılsın

Göktürk Hayvansevenler Derneği Kurucu Üyesi Nilgul Sayar, “Hayvalara yapılanlar artık kabul edilebilir değil. Hayvanlara yapanlar kabahat değil suç olarak görülmeli. Ciddi hapis cezaları verilmeli. Çünkü önüne gelen artık hayvanlara şiddet uyguluyor. Bunun bir üst aşaması insana şiddet. Bilimsel olarak da bu durum ispatlanmış” dedi. Öte yandan şüpheli Bilal Ç.’nin tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildiği öğrenildi.