Gündem İnsanlık ağlıyor

İnsanlık ağlıyor

02.12.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

İstanbul’da bir kadın, eşi tarafından sokakta bıçaklandı. Yaralanan kadın, annesine “Ağlama” diye seslendi. Veriler, ‘kadına şiddet’te insanlığın da ağladığını gösteriyor!

İnsanlık ağlıyor

İstanbul Sultangazi’de Sinem K. (22) kendisine şiddet uygulayan 3 yıllık eşi Ali K.’dan boşanmaya karar verip, kızıyla birlikte babasının evine gitti. Genç kadın bir markette işe başladı. Çocuğunu görmek için dün kayınpederinin evine giden Ali K. kızını yanında götürmek isteyince eşiyle tartıştı. Tartışmanın büyümesi üzerine Sinem K. babası Murat B. ve Ali K. ile dışarı çıktı. Tartışma sokakta da devam ederken, Ali K. yanında getirdiği bıçakla eşi Sinem K.’yı beş yerinden bıçaklayıp kaçtı. Yaralanan Sinem K. hastaneye kaldırıldı. Olayı öğrenip hastaneye giden genç kadının annesi Tülay B. de gözyaşına boğuldu. Annesinin ağladığını gören Sinem K. sedyeden seslenerek “Sen ağlama anne, ben iyiyim” dedi. Genç kadının tedavisi sürüyor.
l EMİN YEŞİL DHA

Haberin Devamı

11 ayda 238 kadın katledildi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 25 Kasım Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, geçen yıl 353, bu yıl ise 238 kadın cinayeti işlendiğini açıklamıştı. İngiliz ‘Economist’ dergisinde ise şu satırlar yer aldı: “Birleşmiş Milletler verilerine göre Türkiye’de her 5 kadından 2’si hayatlarının bir döneminde eşlerinin saldırısına uğruyor.”