Siyaset İnsanlık Ölmesin

İnsanlık Ölmesin

09.12.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, dün Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı’nın öncülüğünde gerçekleştirilecek olan, “Halep’te insanlık ölmesin” başlığı altındaki insani yardım ve sosyal duyarlılık kampanyasının tanıtım toplantısına katıldı.

İnsanlık Ölmesin

Kurtulmuş, “Halep’te insanlık ölmesin) çığlığını Türkiye’ye ve bütün dünyaya yaymak için, bu çığlığa milyonları ortak etmek için bu salonda bir toplantı düzenliyoruz. Bu toplantıdan sonra burada ortaya koyduğumuz bu ses, çıkardığımız bu nefes, bütün Türkiye ve İslam dünyası tarafından duyulacak ve gereği yerine getirilecektir, ümidini taşıyorum” dedi. Bu toplantının sadece yardım kampanyasının anonsu olmadığını vurgulayan Kurtulmuş, “Halep’te medeniyetin yok olması, insanların ölmesine karşı çıkarılmış bir ses” diye konuştu. Kurtulmuş, kampanya afişinde kullanılan fotoğrafa dikkati çekerek, “Şu çaresizliğe, kimsesizliğe, ezilmişliğe bakar mısınız. Mustazaflık kavramının tam manasıyla tecessüm ettiği şu resme bakar mısınız” dedi. Kurtulmuş, bu kampanyanın, Türkiye’nin, insanlığın ölmeye yüz tuttuğu günlerde ‘aman ha insanlık ölmesin’ diye Halep’e sahip çıktığı bir kampanya olduğunu ifade ederek, “İnşallah buraya bütün milletimiz tam hamiyetperverliği ile katılacak. Bu kampanyada toplananlar, Halepli kardeşlerimize en kısa bir sürede ulaştırılacak. İnşallah Halep, eski güzel günlerine dönmenin başlangıcını yaşayacaktır” dedi.
‘Aselsan’ tesadüf değil
Kurtulmuş, Düzce Üniversitesi’nin Akademik Yıl Açılış töreninde yaptığı konuşmada ise karanlık ellerin Türkiye’nin yerli projelerini yapmasını engellediğini söyleyerek, “Çünkü kendi uçağını, arabasını, tankını yapan bir Türkiye, istemediler. Aselsan mühendislerinin genç yaşta birer birer ölmeleri herhalde tesadüf değildir” dedi.