Siyaset İnsanlık süper ligi şampiyonları

İnsanlık süper ligi şampiyonları

23.05.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

TFF’nin düzenlediği ALS Gala Gecesi, spor ve siyaset dünyasını bir araya getirdi. Geceye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan da katıldı TFF Başkanı Demirören, ALS hastalarına destek olanlara “Sizler İnsanlık Süper Ligi’nin şampiyonlarısınız” diye seslendi

İnsanlık süper ligi şampiyonları

ALS farkındalık ayı kapsamında Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) ev sahipliğinde düzenlenen “ALS Gala Gecesi” Riva’daki Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’nde yapıldı. Geceye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın yanı sıra TFF Başkanı Yıldırım Demirören, UEFA Yönetim Kurulu üyesi ve TFF 1. Başkanvekili Servet Yardımcı, Yönetim ve İcra Kurulu Üyesi Cengiz Zülfikaroğlu, Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Çağlar, TFF Genel Sekreteri Kadir Kardaş, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Trabzonspor Kulübü Başkanı Muharrem Usta, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, ALS MNH Derneği Başkanı İsmail Gökçek ve çok sayıda davetli katıldı.

İnsanlık süper ligi şampiyonları


‘Çaresiz değilsiniz’

TFF Başkanı Demirören, gecede özetle şunları söyledi: “ALS hastalarına ‘çaresiz değilsiniz’ demek için buradayız. 1999’dan bu yana ALS Hastalığı ile mücadele eden ve 15 yıldır ALS-MNH Derneği’nin başkanlığını yapan İsmail Gökçek, bu hastalığa karşı savaşın Türkiye’deki sönmez bayrağı. TFF’nin ev sahipliğinde düzenlenen Gala Gecesi, İsmail Gökçek özelinde tüm ALS hastalarına karşı yükümlülüklerimizi yerine getirme adına küçük bir adım olacak. Ayrıca bu gece bir şampiyonluk kutlamasıdır. Bu, İnsanlık Süper Ligi’nin şampiyonluk kutlamasıdır. Gökçek ve ALS hastaları, sizler İnsanlık Süper Ligi’nin şampiyonlarısınız.”

Elinden gelen her türlü desteği vermek için geceye katıldığını dile getiren Emine Erdoğan ise “Hep yanınızda olacağımı bilmenizi isterim. ALS hastası kardeşlerimin neler yaşadığını tam olarak bilmemiz elbette mümkün değil. En azından onların ve yakınlarının sıkıntılarını biraz olsun hafifletebilirsek ne mutlu bize” ifadelerini kullandı.