Teknoloji InstaAgent Uygulamasına Dikkat! Bilgileriniz Gidebilir…

InstaAgent Uygulamasına Dikkat! Bilgileriniz Gidebilir…

12.11.2015 - 11:25 | Son Güncellenme:

Bir uygulama iTunes’un güvenlik önlemlerini geçmeyi başardığı için direk olarak güveli olduğu anlamına gelmiyor. Buna Profilime Kim Baktı – InstaAgent isimli instagram profili uygulaması güzel bir örnek olabilir. Uygulama hem...

InstaAgent Uygulamasına Dikkat Bilgileriniz Gidebilir…

Bir uygulama iTunes’un güvenlik önlemlerini geçmeyi başardığı için direk olarak güveli olduğu anlamına gelmiyor. Buna Profilime Kim Baktı – InstaAgent isimli instagram profili uygulaması güzel bir örnek olabilir. Uygulama hem iTunes’ta hem de Google Play’de mevcut. Bir iOS geliştiricisi uygulamanın kullanıcı isimlerini ve şifreleri topladığını farketti. Aslında çok tutulan bir uygulama değil yani bunu duymadıysanız bu doğal ancak bu hiç kullanılmadığı anlamına gelmiyor.

Haberin Devamı

Uygulama Instagram profilinizin kimler tarafından görüntülendiğini gösteriyor. Peppersoft geliştiricisi David L-R uygulamaya yakından göz attı ve Twitter’dan yaptığı açıklamada uygulamanın giriş bilgilerini instagram.zunamedia.com isimli uzak bir server'a gönderdiğini dile getirdi. Bunun Instagram ile ilgili herhangi bir bağlantısı yok. Ayrıca David’in bulgularında uygulama sizin fotoğraflarınızı sizin izniniz olmadan Instagram profilinize yüklediği de var. Uygulama yaklaşık yarım milyon kişi tarafından indirildi. Bu diğer uygulamalara baklınca aslında oldukça düşük bir rakam. Ancak yine de yarım milyon kişi bu durumdan etkilendi. Uygulamanın kendisi şu anda iTunes ve Google Play’de artık bulunmuyor. Ancak aynı isimli bir uygulama bulunuyor bunlar InstaAgent ile bağlantılı olabilir bu yüzden indirmemenize fayda var.

Yazarlar