Sosyalmedya Instagram'da video sınırı 60 dakikaya mı çıkıyor?

Instagram'da video sınırı 60 dakikaya mı çıkıyor?

06.06.2018 - 10:03 | Son Güncellenme:

Sosyal medya uygulaması Instagram, birçok kişi tarafından tercih edilen dünyanın en popüler sosyal ağları arasında yer alıyor. Platformun sunduğu deneyimler arasında fotoğraf olsa da, video paylaşımlarının da uygulama içerisinde görünürlüğü ve önemi artmaya devam ediyor. Instagram'ın video konusunda büyük bir adım atacağı söyleniyor. Peki Instagram video sınırını 60 dakikaya mı çıkarmayı hedefliyor? İşte detaylar...

Instagramda video sınırı 60 dakikaya mı çıkıyor

Instagram dünyanın en popüler sosyal medya uygulamaları arasında yer alıyor. Neredeyse tüm yaş kitleleri tarafından büyük ilgi gören platformun sunduğu deneyimlar arasında fotoğraf olsa da, video paylaşımlarının da uygulama içerisinde görünürlüğü ve önemi artmaya devam ediyor. Bu yüzden Instagram'ın video konusunda yeni hedefleri olduğu ve büyük bir adım atacağı söyleniyor. Söylentilere göre Instagram video süresi sınırını 60 dakikaya çıkarmayı hedefliyor.

Haberin Devamı

Bildiğiniz gibi Instagram'a en fazla 60 saniye uzunluğunda videolar yükleyebiliyorsunuz. Bu sürenin 60 saniyeden 60 dakikaya çıkması Instagram'ın büyük bir değişime hazırlandığını söylemek çok da yanlış olmayacaktır. Söz konusu videoların dikey formata uygun sunulacağı belirtilirken, Instagram’ın 60 dakikalık videolar için içerik sağlayıcıları ve yayıncılarla da görüştüğü söyleniyor.

Instagram'ın sahibi Facebook'un kurucusu, şu sıralar gündemden düşmeyen Mark Zuckerberg, yeni gelişmeyi "mega-trend" olarak tanımlıyor. Son zamanlarda Facebook'un reklam gelirlerini artırmak için video üzerine çalışmalar yaptığı açıklanmıştı. Instagram'da da benzer bir hedef doğrultusunda hareket edilmesi şaşırtıcı gelmiyor.

Haberin Devamı

Şu anda ayda 300 milyon insan Instagram hikayelerini aktif bir şekilde kullanıyor. Kısa formatlı videodan uzun formata geçmek, uygulamanın trafik çeken özelliklerini de derinden etkileyecektir. Testlerin ne zaman tamamlanacağı, son kullanıcıların 1 saatlik videolara ne zaman kavuşulacağı henüz netleşmiş değil.

Detaylar ulaştıkça size aktarmaya devam edeceğiz. Bizi takip etmeyi unutmayın!