Teknoloji Instagram’dan yapılan canlı yayınlar artık kaydedilebilecek

Instagram’dan yapılan canlı yayınlar artık kaydedilebilecek

21.03.2017 - 11:18 | Son Güncellenme:

Popüler sosyal medya uygulamalarından Instagram'a canlı yayın kaydetme özelliği geldi. iOS ve Android için yayınlanan son güncellemeyle birlikte, kullanıcılar canlı videolarını telefonlarına kaydedebilecek.

Instagram’dan yapılan canlı yayınlar artık kaydedilebilecek

Geçtiğimiz yıl kullanıcılara zcanlı yayın özelliğiyle buluşturan Instagram, yeni bir özelliğini daha kullanıma sundu. Facebook'takinden farklı olarak Instagram'da canlı yayınlar kayıt edilemiyordu. Canlı yayın sona erdikten sonra çekilen görüntüler yok oluyordu. 10.13 sürümüyle birlikte Instagram, bundan böyle kullanıcıların canlı videolarını telefonlarına kaydetmeye imkan tanıdı.

Haberin Devamı

Instagram’dan yapılan canlı yayınlar artık kaydedilebilecek

Kullanıcıların canlı yayınlarını kaydetmek için canlı yayınlarını bitirdikten sonra sağ üst köşede yer alan kaydet tuşuna basmaları gerekiyor. Bu özellik sadece videonuzu kaydetmeye imkan sağlıyor. Kullanıcılar yorumları, beğenmeleri, izleyici sayılarını ve canlı etkileşimleri kaydedilemiyor. Kaydetme işlemi tamamlandıktan sonra Tamam düğmesine dokunarak videoyu kamera rulonuzda saklayabileceksiniz. Bu video Instagram uygulamasında görünmese de, galeri uygulamanızdan izlenebilecek.

Söz konusu yeniliğe sahip olmak için iOS ve Google Play üzerinden uygulamayı en güncel sürüm olan 10.13'e yükseltmeniz gerekiyor.