Teknoloji Instagram’dan Yeni Özellik

Instagram’dan Yeni Özellik

24.06.2016 - 14:14 | Son Güncellenme:

Bir dahaki sefere Instagram’da izleyecek bir şey aradığınızda daha şanslı olabilirsiniz. Platform bu alanda bir güncelleme yapacak.

Instagram’dan Yeni Özellik

Fotoğraf paylaşma platformu bugün yayınlanan bir güncelleme ile Keşfet bölümünde ilginizi çekebilecek videoları önermeye başlayacak. Bu koleksiyonlar birbiriyle alakasız büyük yayınlardan oluşmayacak. Bunun yerine bazı başlıklar altında kanallar yer alacak ve bu kanalla ilgili örnekler olacak. İlk başka aralarında komedi, pasta dekorasyonu, hayvanlar, kaykay videolarının da yer aldığı 20 başlık bulunacak.

Haberin Devamı
Videolar Her Yerde

Instagram geçtiğimiz ilk olarak Keşfet bölümünde video göstermeye başladığı Nisan ayından beri videolu içerikleri oldukça ciddiye alıyor. Nisan ayından beri Keşfet bölümü altında basit bir şekilde öneriler yer alıyordu. Burada ilginizi çekebilecek olan herhangi bir video bulabilmek biraz zordu. Ancak şimdi hepsi belli başlı kategoriler altında yer alacak. Bu sayede platform ilgili videoyu direkt olarak doğru insana yönlendirebilecek. En azından planlar şimdilik bu yönde ilerliyor.

İnsanların servisin Keşfet bölümünü ne kadar kullandığı tam bir muamma ancak bu bölümde en azından öneriler yer alıyor ve bu tarz geliştirmeye yönelik aksiyonların olmasının amacı insanları biraz da bu bölüme yönlendirmek. Şirket tarafından yapılan açıklamaya göre son altı ayda uygulama üzerinden izlenen video süresi %150 arttı. Diğer taraftan ise izlenen maksimum video süresi de yine son altı yayda %400 artış gösterdi. Bu gidişat aynı hızla ilerlemeye devam ediyor.