Teknoloji Instagram Hikayeler'ine adınız görünmeden nasıl bakabilirsiniz?

Instagram Hikayeler'ine adınız görünmeden nasıl bakabilirsiniz?

22.11.2017 - 15:20 | Son Güncellenme:

Instagram Hikayeleri, insanlara çizimler ve çıkartmalarla süslenmiş, günlük yaşamlarından geçici kısa anları paylaşmalarına olanak tanıyan müthiş bir özellik. Tek dezavantajı, birinin hikayesini izlediğinizde, diğer ucundaki kişi bilgilendiriliyor. Neyse ki, üçüncü taraf bir Chrome uzantısı bunu çözerek tam bir anonimlikle hikayeleri görüntülemenizi sağlıyor.

Instagram Hikayelerine adınız görünmeden nasıl bakabilirsiniz

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Instagram Hikayeleri, güzel hoş ama baktığınız Hikaye'nin sahibi bunu görebiliyor. O yüzden stalk'luk yapmak için pek uygun değil. Ya da uygun olabilir mi? Instagram Hikayeler’ine adınız görünmeden nasıl bakabilirsiniz? İşte bunun cevabını vereceğim.

İhtiyacınız olan araç, Alec Garcia'dan Chrome IG Story'dir. Ne yazık ki, bu sadece Instagram'ın masaüstü sürümünde çalışıyor. Android ve iOS kullanıcıları için zor olabilir ama durum böyle.

Instagram Hikayelerine adınız görünmeden nasıl bakabilirsiniz

Yalnızca masaüstünde çalışan eklenti sayesinde dilediğiniz Hikaye’ye isminiz görünmeden bakabileceksiniz. Yüklemenin ardından eklentide açılan pencere üzerinden istediğinizi kişinin ismini aratıp o kişiye ait görüntüleri izleyebilirsiniz.

Yükledikten sonra, Hikayelerinizde bir göz simgesi görüntüleniyor. Buna tıklandığında "Anonim Görüntüleme" modu etkinleştiriliyor. Üstelik yaptığınız görüntüleme sonuçlarda hiçbir şekilde çıkmıyor.

Haberin Devamı

Instagram Hikayelerine adınız görünmeden nasıl bakabilirsiniz

Eklentide, Hikayeler'in paylaşılması ve indirilmesi gibi özellikler de bulunuyor. Paylaş butonuna tıklayarak söz konusu hikayeyi şimdilik beta sürümünde olan Matcha isimli bir sitede paylaşabilirsiniz.

Uzmanlar bunun kaçınılmaz olarak popüler hale geleceğini düşünüyor.