Sosyalmedya Instagram Hikayeler'ini kısa süre sonra Facebook'ta paylaşabileceksiniz

Instagram Hikayeler'ini kısa süre sonra Facebook'ta paylaşabileceksiniz

05.10.2017 - 16:34 | Son Güncellenme:

Facebook, testlerine haftalar önce başladığı Instagram hikayelerini Facebook Hikayeler'de paylaşma özelliğini tüm dünyadaki kullanıcılarına yayınlamaya hazırlanıyor. Facebook, bu özelliğin resmi olarak kullanıma sunduğunu doğruluyor.

Instagram Hikayelerini kısa süre sonra Facebookta paylaşabileceksiniz

milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Eylül ayında Portekiz'de küçük bir teste başladıktan sonra, Instagram bu hafta, aynı Instagram Hikayesini bir düğmeye dokunarak otomatik olarak Facebook Story'de paylaşmanızı sağlayan bir özelliği kullanıma sundu. TechCrunch , çapraz platform Story senkronizasyonunu tespit etti ve Instagram ana şirketi Facebook daha sonra bu özelliğin tüm Amerika kullanıcılarına bu hafta geleceğini doğruladı.

Instagram Hikayelerini kısa süre sonra Facebookta paylaşabileceksiniz

Instagram'da geçen Haziran ayından itibaren her gün 250 milyon kullanıcı Hikayeler ile etkileşim kurarak, şirketin başlatılmasından bu yana geçen 14 ay içinde büyük bir başarı elde etti. Nisan ayında Instagram Hikayeleri Snapchat'ı günlük aktif kullanıcılar açısından geçti. Bu özellik, 24 saat sonra kaybolan bir resim veya video göndermenize izin veren platformlarla aynı.

Haberin Devamı

Bir Facebook sözcüsü konuyla ilgili olarak "Artık Instagram Hikayelerinizi Facebook Hikayelerinizle paylaşma seçeneğine sahipsiniz. Her anı sizin için önemli insanlarla paylaşmayı kolaylaştırmak için her zaman çalışıyoruz "dedi.

Instagram'daki Hikayeler bir hit olurken, Facebook'un kendi Hikayeleri sekmesinin başlatılması daha az başarılı oldu. Kullanıcılar arkadaşlarının çoğunun Facebook'ta çok fazla Hikaye paylaşamadığına işaret etti. Muhtemelen bundan dolayı, bu özelliğin piyasaya sürülmesinden kısa süre sonra Facebook, çalışmalarına başladı. Sonuçta uygulamanın bu bölümü boş kalmamalıydı.

Yeni güncellemeyle, Facebook Hikayeleri kullanıcı ilgisini artırmakla yükümlü çünkü Facebook'u açmaya gerek kalmadan Instagram'dan hızlı bir resim veya video hikayesi paylaşmayı hiç olmadığı kadar kolaylaştıracak. Şimdilik, Facebook Hikayeleri'nden Instagram Hikayelerine giremiyorsunuz, ancak şirket gelecekte böyle bir güncelleme sunmayı reddetmedi.