Teknoloji Instagram'ın aylık aktif kullanıcı sayısı gün geçtikçe artıyor

Instagram'ın aylık aktif kullanıcı sayısı gün geçtikçe artıyor

26.04.2017 - 18:31 | Son Güncellenme:

En hızlı büyüyen sosyal medya platformlarından olan Instagram, aylık aktif kullanıcı sayısının 700 milyona ulaştığını açıkladı.

Instagramın aylık aktif kullanıcı sayısı gün geçtikçe artıyor

Geçtiğimiz aralık ayında Instagram, aylık aktif kullanıcı sayısının 600 milyona ulaşatığını açıklanmıştı. Söz konusu rakamın üzerine 100 milyon yeni kullanıcı eklenmesi sadece 4 ay sürdü. Snapchat benzeri Hikayeler özelliğini kullanıma sunmasından bu yana hızlanarak büyümeye devam Instagram, kısa süre içerisinde 1 milyar kullanıcıya ulaşacak gibi görünüyor.

Haberin Devamı

2010’un ekim ayında faaliyete geçen ve 2012'de Facebook tarafından satın alınan Instagram’ın, Messenger (1.2 milyar kullanıcı), WhatsApp (1.2 milyar kullanıcı) ve Facebook’un (1.8 milyar kullanıcı) ardından 1 milyar kullanıcı barajını aşan dördüncü Facebook şirketi olması bekleniyor.

Aylık aktif kullanıcı sayısı ayda 1 veya 2 defa Instagram’a girip gezinen kullanıcıları da kapsıyor. 4 aylık sürede kaydedilen artışa Instagram’a geri dönen kullanıcıların da dahil olmuş olabileceği belirtiliyor. Kaydedilen artışta arkadaş bulma ve kayıt süreçlerinin kolaylaştırılmasının da etkili olduğu ifade edildi.