Hatay İnsülini Okul Çantasından Ayırmıyor

İnsülini Okul Çantasından Ayırmıyor

05.12.2017 - 15:18 | Son Güncellenme:

.

İnsülini Okul Çantasından Ayırmıyor

HATAY (AA) - Hassa ilçesinde yaşayan lise son sınıf öğrencisi Mehmet Fatih Halal, erken yaşta yakalandığı diyabet hastalığıyla yaşamaya çalışıyor.

Haberin Devamı

19 yaşındaki Halal'ın hayatı, yaklaşık 5 yıl önce grip şüphesiyle gittiği Hatay'daki hastanede değişti.

Hassa Anadolu İmam Hatip Lisesi son sınıf öğrencisi Mehmet Fatih Halal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hastalığı nedeniyle kendisine hep dikkat etmek zorunda kaldığını söyledi.

Ailesinde kendinden başka diyabet hastası bulunmadığını ifade eden Halal, şöyle konuştu:

"Yaklaşık 5 yıl önce grip şüphesiyle Hassa Devlet Hastanesi Acil Polikliniğine gittim. Orada yapılan tahlillerin ardından bana diyabet hastası olduğumu söylediler. Tabi biz bunu ilk duyduğumuzda şoke olmuş ve çok şaşırmıştık. Doktor bize Antakya Devlet Hastanesine gitmemizi söyledi. Burada sıklıkla çocukluk ve gençlerde görülen 'Tip 1 diyabet' tanısı kondu. Bir hafta boyunca hastanede insülin kullanımı ve yapacağım pehrizle ilgili bana ve aileme eğitim verildi."

Haberin Devamı

Genç yaşta diyabetle tanıştığını ve günde 4 kez insülin iğnesi yapmak zorunda olduğunu kaydeden Halal, insülinini okul çantasından hiç ayırmadığını söyledi.

Çocuk yaşta diyabetle tanışmasının birçok zorlukları da beraberinde getirdiğini ifade eden Halal, "Genellikle okulda çok zorluk çekiyorum. Arkadaşlarım yanımda canları istedikleri herşeyi rahatça yiyebiliyorlar. Ama diyabet hastası olduğum için ben yiyemiyorum." dedi.

Halal, şekeri düştüğü zamanlarda kendine bir titreme geldiğini, adeta kendinde geçtiğini belirtti.

44 yaşındaki anne Emine Halal ise evlerinde oğlunun da yiyebileceği pehriz yemekleri yaptığını söyledi.