Teknoloji Intel 8. nesil işlemcilerini duyurdu

Intel 8. nesil işlemcilerini duyurdu

21.08.2017 - 15:33 | Son Güncellenme:

Intel, en yeni 8. nesil işlemcilerinin detaylarını açıkladı. Yeni nesil işlemciler, önceki 7. nesil Kaby Lake çipsetlere göre yüzde 40 oranında hız artışı sağlıyor.

Intel 8. nesil işlemcilerini duyurdu

milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Intel, sekizici nesil Core i3/Core i5/Core i7 işlemcilerini açıkladı. U-Serisi altındaki işlemciler arasında i7-8650U, i7-8550U, i5-8350U ve i5-8250U modelleri yer alıyor. i5-8250U modeli 3,4 GHz, i7-8650U modeli ise 4,2 GHz’lik saat hızı sunuyor.

Kaby Lake mimarisini temel alan işlemciler, yapılan geliştirmelerle yüzde 40 oranına kadar performans artışına sahip olacak.

Çekirdek hattında ilk defa 8. nesil yongalar ikisinin bir karışımını yapıyor olacak. Kaby Lake mimarisinin yediinci nesil işlemcilerini (14nm + üretim sürecinde inşa edilen) yenileyen bir sürüm duyuruldu. Ancak ilerleyen senelerde gelecek olan modeller 14 nm++ Coffee Lake ve 10 nm Cannon Lake Teknolojilerini de barındıracak.

Intel 8. nesil işlemcilerini duyurdu

Intel, gelişmelerin büyük bir kısmının yeni yongaların hepsinin iki ekstra çekirdeğe sahip olmasından kaynaklandığını belirtti. Ayrıca, şirket, hızını daha da artırmak için tasarım ve üretim sürecinde iyileştirmeler yaptığını söyledi.

Haberin Devamı

Yeni yongalar aynı zamanda platform genelinde 4K video, VR, 3D ve diğer son yenilikleri de işlemek üzere tasarlandı. U Serisi işlemcilerin son jenerasyonunda yer alan entegre HD 620 grafikleri, aynı zamanda odağındaki değişimi UHD 620 grafikleri olarak yansıtacak şekilde yeniden markalandırılıyor. Ancak, entegre GPU'nun bir önceki modele göre değişmeden kalması nedeniyle, yeni isim büyük ölçüde kozmetik/performansdaki gelişmeler yerine CPU üzerinde yoğunlaşıyor.

Intel, 8. nesil işlemcilere sahip ilk dizüstü bilgisayarların Eylül ayında satışa çıkacağını söyledi.