Gündem İnternet üzerinden trafik cezası sorgulama işlemi

İnternet üzerinden trafik cezası sorgulama işlemi

04.03.2015 - 10:46 | Son Güncellenme:

İnternet üzerinden trafik cezası sorgulama işleminizi kolayca yapabilirsiniz. Sorgulama işlemi ile ilgili detaylar haberimizde!

İnternet üzerinden trafik cezası sorgulama işlemi

Trafik cezası borç sorgulama işlemini Emniyet Genel Müdürlüğü trafik şubesinden yapabileceğimiz gibi gelişen internet teknolojisi ile artık internet üzerinden de online olarak trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemini yapabilmekteyiz. Mobese kameraları artık trafik cezaları gördüğü zaman plakaya ceza gönderdiği için yediğimiz cezalardan haberimiz olmayabilir. O yüzden arada sırada trafik cezası borç sorgulama işlemini yapmak sağlıklıdır.

Haberin Devamı

İnternet üzerinden trafik cezası borç sorgulama işlemi yapabilmek için Emniyet Genel Müdürlüğü internet sayfasına giriş yapmalıyız. Sitenin alt tarafında bulunan trafik cezası ve otopark cezası sorgulama linkini tıklamalıyız. Karşımıza açılan sayfada bizden bazı kimlik bilgileri isteyecektir. Adı, soyadı, T.C. kimlik numarası ve doğum tarihinizi girdikten sonra doğrula butonuna basmalıyız. Doğrulama işlemi tamamlandıktan sonra karşımıza araç plakasına yazılan ceza sorgulama, sürücü belgesine yazılan ceza sorgulama, tüzel kişi ceza sorgulama ve otoparka çekilen ceza sorgulama işlemleri çıkacaktır. Araç plakasına yazılan ceza sorgulama işlemini tıkladığımızda sistem bizden plaka ve tescil belge seri ve no sormaktadır. Bu bilgileri girdikten sonra sorgulama işlemi tamamlanmış olur.

Haberin Devamı

Sürücü belgesine yazılan ceza seçeneğini tıkladığımızda da T.C. kimlik numarası, nüfus cüzdan harf seri ve nüfus cüzdan seri no sorulmaktadır. Bu bilgileri girdikten sonra sorgulama işlemi tamamlanmış olur.

TRAFİK CEZASI ÖDEME

TRAFİK CEZASI SORGULAMA

Trafik cezası ödeme işlemini internet üzerinden yapabilmek için Gelir İdaresi Başkanlığının internet sayfasına giriş yapılmalıdır. Sitenin sağ tarafında bulunan motorlu taşıtlar vergi dairesi sayfasına giriş yapılmalıdır. Motorlu taşıt sorgulama ve kredi kartıyla ödeme seçeneğini tıkladığımız zaman karşımıza bir sayfa açılacaktır. Bu sayfa da bizden aracın plaka numarasını, T.C. kimlik numarası veya vergi numarasını, ve tescil tarihini girdikten sonra tamam linkini tıkladığımız zaman kredi kartı ile borç ödeme sayfasına ulaşabiliriz.