Gündem İnternet Üzerinden Trafik Cezası Sorgulama ve Ödeme İşlemlerini Kolayca Yapabilirsiniz

İnternet Üzerinden Trafik Cezası Sorgulama ve Ödeme İşlemlerini Kolayca Yapabilirsiniz

08.03.2015 - 11:44 | Son Güncellenme:

Online olarak trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemleri için haberimizi inceleyebilirsiniz.

İnternet Üzerinden Trafik Cezası Sorgulama ve Ödeme İşlemlerini Kolayca Yapabilirsiniz

Sık araba kullanan ve trafiğe çıkan bir kişiyseniz eğer trafik cezası sorgulama işlemini sık olarak yapmalısınız. Çünkü artık haberiniz olmadan mobese kameraları tarafından trafikte ceza yiyebilirsiniz. Bu yediğiniz cezaları sorgulamak için Emniyet Müdürlüğü trafik şubelerinden trafik cezası sorgulama işlemi yapılabilir. Gelişen internet teknolojisi ile de artık internet üzerinden trafik cezası sorgulama işlemi yapılabilmektedir. İnternet üzerinden trafik cezası sorgulama işlemi Gelir İdaresi Başkanlığının internet sayfasından veya Emniyet Genel Müdürlüğünün internet sitesi üzerinden yapılabilir.

Haberin Devamı

TRAFİK CEZASI ÖDEME

TRAFİK CEZASI SORGULAMA

Gelir İdaresi Başkanlığının internet sitesi üzerinden trafik cezası sorgulama işlemi için internet sayfasında bulunan motorlu taşıt sorgulama ve ödeme linkini tıklamalıyız. Motorlu taşıt sorgulama ve kredi kartı ile ödeme sayfasına aracımızın plakasını, özel plaka var ise belirtilmelidir. T.C. kimlik numarası veya vergi kimlik numarasını girdikten tescil tarihide gerekli yere girilmelidir. Tüm bu işlemlerin ardından tamam linkini tıkladıktan sonra trafik cezası sorgulama işlemi tamamlanmış olur. Ayrıca bu sayfadan trafik cezası ödeme işlemini kredi kartı ile ödeyebiliriz.

Trafik cezası sorgulama işlemini Gelir İdaresi Başkanlığından yapabileceğimiz gibi bir de Emniyet Genel Müdürlüğünün EGM internet sitesinden sorgulama işlemi yapabilirler. EGM sitesine girdikten sonra Trafik cezası sorgulama ve otopark sorgulama linkini tıklamalıyız. Linki tıkladıktan sonra açılan sayfaya adı, soyadı, T.C. kimlik numarası ve doğum yılı girilmelidir. Bu bilgiler girildikten sonra karşımıza 4 tane seçenek sunulur. Araç plakasına yazılan ceza sorgulama seçeneğini tıkladıktan sonra plaka ve tescil belge seri numarasını girerek sorgulama işlemini tamamlayabiliriz. Sürücü belgesine yazılan ceza seçeneğini tıklayınca T.C. kimlik numarası, nüfus cüzdan harf seri ve nüfus cüzdan seri numarasını girerek trafik cezası sorgulama işlemi tamamlanmış olur.