Gündem İnternet üzerinden trafik cezası sorgulamak ve ödemek mümkün mü?

İnternet üzerinden trafik cezası sorgulamak ve ödemek mümkün mü?

30.06.2016 - 11:40 | Son Güncellenme:

Trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemleri resmi internet siteler üzerinden yapılabiliyor. Trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemlerini araç plakası ve araç sahibine ait bir kaç bilgi yardımıyla gerçekleştirmek mümkündür. Siz de yazımızdan destek alarak trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz.

İnternet üzerinden  trafik cezası sorgulamak ve ödemek mümkün mü

Gündelik problemlerimizden bir tanesi de trafik sorunudur. Trafik içerisinde bazen hatalı davranışlarda bulunabiliyoruz. Bu davranışların tekrarlanmaması için bir uygulama oluşturulmuştur. Bu uygulama trafik cezası uygulamasıdır. Bu yazımızda sizler için aracınıza kayıtlı herhangi bir cezanın olup olmadığını öğrenebilmeniz için oluşturulmuş olan elektronik bir uygulamadan bahsetmiş bulunmaktayız. Trafik cezası sorgulama işlemi için ilk olarak yapmanız gereken şey E-Devlet sistemine yani Turkiye.gov.tr adresine giriş yapmanızdır. Daha sonra açılacak olan sayfanın işlem menüsünde bulunan E- Hizmetler bölümü üzerinde sisteme giriş yapmanız gerekir. Daha sonrasında ise yapmanız gereken şey Emniyet Genel Müdürlüğü’ne ait sekmenin alt tarafında bulunan Araç Plakasına Yazılan Ceza Sorgulama yazan kısma ya da seçeneğe tıklamanız gerekmektedir. Daha sonra ise plakadan trafik cezası sorgulama işlemi için sayfaya girişten sonra ayrıca site içi ara bölümünden almak istediğiniz herhangi bir hizmetin sadece birkaç kelimesini yazarak da ulaşabilirsiniz. Bu işlem sonucunda adınıza veya aracınızın plakasına kayıtlı olan son 1 yıl içerisindeki cezaları görebilirsiniz. Bu sayede Trafik Cezası Sorgulama ve Ödeme işleminizi de internet üzerinden kolayca, dakikalar içerisinde yapabilirsiniz.

TRAFİK CEZASI ÖDEME İÇİN TIKLAYINIZ!

TRAFİK CEZASI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

E-Devlet sistemi üzerinden trafik cezası sorgulama işlemi için bir şifrenizin olması gerekmektedir. Bu şifreyi PTT şubelerine yapacağınız başvuru sonucunda kimlik bilgileriniz ve 2 TL işlem ücreti karşılığında alabilmeniz mümkündür. Almış olduğunuz bu şifre ile E-Devlet sistemi üzerinden yapılan bütün işlemleri gerçekleştirebilirsiniz.

Şifrenizi aldıktan sonra sistem üzerinden işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Açılmış olan giriş ekranında bulunan boşluklara sırası ile T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi yazınız. Daha sonra bilgilerinizi kontrol etmeniz önemlidir. Bilgilerinizin doğruluğundan emin olduktan sonra aynı sayfa üzerindeki “Sisteme Giriş Yap” seçeneğine tıklayabilirsiniz.

Son 1 yıl içerisinde size ait aracın plakasına yazılmış herhangi bir ceza bulunmuyor ise, ekranda yazan şey son 1 yıl içerisinde adınıza kayıtlı olan araç plakasına yazılmış olan herhangi bir ceza bulunamadı yazısı açılacak olan sorgulama ekranında görünecektir. Sizler trafik cezası sorgulama sayfasına başarılı bir durumda giriş yaptıktan hemen sonra aşağıdaki bilgilere ulaşmanız mümkün olacaktır. T.C Kimlik No, Cezanın yazıldığı il, Cezanın yazılmış olduğu tam tarih, Araç plakası, Cezanın yazılmış olduğu ilçe, Cezanın yazılmış olduğu saat en son olarak ise Toplam yazılan ceza tutarı kısmını sizlerden görmüş olacaksınız. Ceza bilgilerinizi görüntülediğiniz zaman bu sayfada aynı zamanda da detay sekmesine tıkladığınız zaman, plakanıza yazılmış olan ceza ile ilgili daha da ayrıntılı bilgilere de ulaşma şansına sahipsiniz. Aynı zamanda da Trafik Cezası Sorgulama ve Ödeme işlemini de burada yapabilirsiniz. Ayrıntı sayfasında üst kısımdaki bulunan madde halinde yer almakta olan bilgilere ek olarak ise sizlere ceza tutanağı yanında da seri no ya da ceza maddeleri gibi daha ayrıntılı olan bilgilere çok rahat bir şekilde ulaşabilirsiniz.

Trafik Cezası Ödeme İşlemi Nasıl Yapılır?

Vergi dairesinin oluşturmuş olduğu internet uygulaması sayesinde internet sistemi üzerinden kredi kartınız ile ceza ödeme işlemi yapabilmeniz mümkündür. Ceza ödeme işleminizi yapabilmek için ilk olarak Vergi dairesinin konu ile ilgili oluşturmuş olduğu internet sayfasına giriş yapmanız gerekmektedir.

İlgili sayfaya giriş yaptıktan sonra karşınıza çıkacak olan ve aracınızı bulmak için yapılacak olan formu doldurmanız gerekmektedir. Bu formu doldurabilmek için bilmeniz gereken bilgiler; aracınızın plakası, aracınıza ait plakanın özel olup olmadığı, T.C. Kimlik Numarası veya Vergi Kimlik Numarası ve Tescil tarihi bilgileridir. Bu bilgileri ilgili alanlara yazmanız gerekmektedir. Bilgilerinizi yazdıktan sonra sayfa üzerinde bulunan “TAMAM” seçeneğine tıklayınız. Daha sonra yeni bir sayfaya yönlendirileceksiniz. Yönlendirildiğiniz bu sayfadan ödeme işleminizi kredi kartı bilgilerinizi ilgili alanlara girerek gerçekleştirebilirsiniz.